Clujenii își fac plajă cu nisip din fonduri europene

Sursă foto: Facebook/Someșul Nostru

Ultimele zile calde de toamnă aceasta pot fi petrecute de clujeni pe malul Someșului, unde, recent, a fost adus nisip, astfel că plaja din cartierul Grigorescu reproduce fidel o plajă de la malul mării, scrie Monitorul de Cluj.

Malurile Someșului vor avea 1,2 hectare de spațiu verde în plus prin proiectul din fonduri europene în valoare de peste 23 milioane euro. În zonă vor fi 957 arbori plantați, piste de biciclete și zone pietonale, pod pietonal și velo, plajă amenajată, locuri de joacă și zone fitness.

În cadrul proiectului, a fost reamenajată plaja din cartierul Grigorescu și a fost construit un nou pod pietonal și velo care permite accesul în zona Parcul Rozelor. De-a lungul râului Someș sunt amenajate și locuri de joacă pentru copii, zone de fitness și zone pentru practicarea sportului în aer liber, precum terenuri de baschet, fotbal sau handbal.

Recent, constructorul a adus nisip în zona cunoscută drept „plaja lui Boc”, au anunțat cei de la Someșul Nostru, astfel că clujenii își pot petrece ultimele zile calde ale sezonului pe malul Someșului, la plajă. Amintim că, de-a lungul anului, mai ales în zilele toride de vară, clujenii au vizitat deseori plaja din Grigoescu, chiar dacă amenajarea nu era finalizată.

Recomandare: Cum va arăta plaja din Mamaia peste cel puțin doi ani

Valoare contract execuție lucrări este de ~116 milioane de lei (116.529.465 lei cu TVA), iar executantul este Asocierea ACI Cluj S.A. – Socot S.A. – Simacek Facility Services Ro S.R.L.

Finanțarea se face prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1. Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poliția caută o persoană care a distrus anvelopele a peste 20 de mașini

Dum sept. 24 , 2023
La data de 24 septembrie, în jurul orei 09.40, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi provocat distrugeri la anvelopele unui autoturism, parcat pe strada Șoseaua din Vii. „Polițiștii deplasați la fața locului au […]

V-ar putea interesa și: