Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, locul unde se face educație fără note și fără examene

delfinariu

La Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța se face, înainte de toate, educație.

De fapt, acesta este scopul CMSN.

„Avem educație artistică, dar avem și educație biologică. Înainte de demonstrații se prezintă, uneori chiar foarte științific, mamiferele marine. Avem și vom avea expoziții. De exemplu, vom avea o expoziție cu un schelet de balenă și cu o parte din oasele altor mamifere marine. Acum avem o evoluție a pământului. Muzeul de Științe ale Naturii este mai aparte, pentru că se bazează mai mult pe animalele vii, și nu poți să dai animalul viu din mână-n mână, dar toată lumea explică atunci când sunt solicitați. Copiii au venit, au văzut, au întrebat, au colaborat foarte bine”, a spus Angelica Curlișcă, șefa secției Delfinariul de la CMSN.

Radu Fulga, profesor la Palatul Copiilor din Constanța, a subliniat diferența dintre educția formală și informală/nonformală.

„E important să vezi cu ochii tăi niște lucruri pe care, altfel, poate nu le poți afla decât de la un ecran. Este important să poți discuta cu niște specialiști și să afli răspunsuri la propriile tale întrebări. În felul acesta se stabilește un proces educativ de foarte bună calitate, chiar dacă el nu este bazat pe structura formală, cu note, etc. Este un mod de educație foarte plăcut, la care ne dorim să adere cât mai mulți copii”, a spus acesta.

De asemenea, Angelica Curlișcă a precizat că, în ultimele două luni, angajații CMSN au ieșit în teren și au făcut educație informală în medii cum ar fi plaja, de exemplu.

Detalii puteți urmări în interviurile de mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lacul Izvorul Muntelui, rezervație naturală acvatică, a ajuns groapă de gunoi VIDEO

sâm iul. 7 , 2018
Lacul Izvorul Muntelui, din județul Neamț, care este, din anul 2000, rezervație naturală acvatică, a ajuns un fel de groapă de gunoi. Suprafața lacului este acoperită în proporție foarte mare de mii de PET-uri, care plutesc nestingherite. Acestea sunt aruncate de oameni în râul Bistrița și ajung până pe lac. […]
lacul bicaz

V-ar putea interesa și: