CMSN și Liga Navală Română au celebrat Ziua Internațională a Mării Negre

zi

Luni, 31 octombrie, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa şi Liga Navală Română au organizat celebrarea ZILEI INTERNAŢIONALE A MĂRII NEGRE, instituită de comunitatea internaţională în anul 1996, odată cu lansarea Planului Strategic de Acţiune pentru întregul spaţiu pontic.

Nava Şcoală “Mircea” a fost gazda unei mese rotunde sub titulatura „MAREA NEAGRĂ, ÎNTRE TRADIŢIE ŞI PREZENT, O OPORTUNITATE DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai instituţiilor de cercetare-dezvoltare şi de învăţământ superior constănţene, instituţiilor de explorare a resurselor mării, organizaţiilor neguvernamentale.

Au fost abordate teme privind semnificaţia Zilei Internaţionale a Mării Negre, starea resurselor piscicole din Marea Neagră, efortul naţional întreprins pentru definirea limitelor zonei economice exclusive, aspecte de geopolitică în zona Mării Negre, ameninţările apărute în conjunctura actuală în Marea Neagră, combaterea eroziunii costiere în zona litoralului românesc şi influenţe geografice, de mediu şi politice asupra transporturilor navale în Marea Neagră.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Costel Stanca, candidatul PNL la Senat: ”Doresc un cadru legislativ mai clar și mai potrivit pentru profesia de navigator”

Tue Nov 1 , 2016
Decan al Facultății de Navigație și Transport Naval din cadrul Universității Maritime din Constanța, Costel Stanca candidează din partea PNL Constanța pentru un mandat de senator în Parlamentul României. Crearea unui cadru legislativ mai clar pentru profesia de navigator și îmbunătățirea sistemului de securitate socială sunt câteva dintre problemele importante pe care […]
costel stanca