CNCD amendează Asociația Constanța Altfel cu 1.000 de lei pentru că l-a numit „gibon” pe Claudiu Palaz

Gibonul este un gen de maimuțe antropoide cu membrele anterioare foarte lungi, fără coadă, cu blană neagră sau cenușie, care trăiesc în pădurile tropicale din Asia, Sumatra, Java

În data de 21 mai 2020, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a pronunțat hotărârea nr. 333/08.04.2020 prin care a obligat „Asociatia Constanța Altfel” reprezentată de Vergil Chițac, să plătească o amendă contravențională pentru faptul că l-a jignit în spațiul public (rețea de socializare) pe președintele PMP, Claudiu Iorga Palaz, folosind în acest sens cuvinte care întrunesc elemente constitutive ale faptei de discriminare în conformitate cu art. 2 alin. 1 și art. 15, OUG 137/2000.

Palaz a invocat mai multe drepturi, dar majoritatea țineau de instanțele civile. CNCD a reținut însă că „utilizarea cuvântului „gibon” cu privire la petent întrunește elementele constitutive ale faptei de discriminare”.

Sancțiunea aplicată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este o dovadă clară a atitudinii distructive față de politica constănțeană și a lipsei de respect față de adversarii politici. Atitudinea sfidătoare și iresponsabila față de constănțeni a fost dovedită în timp, acesta sfidând măsurile de prevenire în perioada pandemiei de Covid19, atunci când  a băgat în carantină un întreg Guvern, fapt nemaiîntâlnit în istoria României. Îi sfătuiesc pe toți cei care sunt jigniți sau hărțuiți de Asociația lui Vergil Chițac să aibă curajul să se adreseze instituțiilor statului pentru a-l sancționa conform prevederilor legale.”, a declarat Claudiu Palaz. 

Asociația Constanța Altfel a fost reprezentantă în proces de cabinetul de avocatură Ovanesian și Toxin. Felicia Ovanesian este membru fondator al asociației. Aceasta a fost colegă în PMP cu Claudiu Palaz. În august 2013, Partidul Mişcarea Populară – Filiala Constanţa a anunţat că interimatul la conducerea organizaţiei municipale Constanţa va fi asigurat de avocata Felicia Ovanesian. Aceasta a rămas în PMP până în toamna anului 2014. Pe 5 octombrie 2014, Biroul Politic Teritorial Constanța a Partidului Național Liberal a validat propunerea președintelui interimar al BPM Constanța, Robert Boroianu, de cooptare în Biroul Politic Municipal Constanța al PNL a avocatei Felicia Nadina Ovanesian. Aceasta a ocupat funcția de vicepreședinte al BPM al PNL Constanța și a coordonat Departamentul pentru Politici, Justiție și Drepturi Cetățenești din cadrul organizației municipale PNL Constanța.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Creștere îngrijorătoare a cazurilor noi de coronavirus

joi iun. 4 , 2020
În România s-a înregistrat o crește îngrijorătoare a cazurilor noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost depistate 238 de cazuri noi, față de numai 152, în ziua precedentă, ceea ce înseamnă o creștere de 56,5%. Până astăzi, 4 iunie, pe […]
covid-19

V-ar putea interesa și: