CNCD amendează Asociația Constanța Altfel cu 1.000 de lei pentru că l-a numit „gibon” pe Claudiu Palaz

Gibonul este un gen de maimuțe antropoide cu membrele anterioare foarte lungi, fără coadă, cu blană neagră sau cenușie, care trăiesc în pădurile tropicale din Asia, Sumatra, Java

În data de 21 mai 2020, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a pronunțat hotărârea nr. 333/08.04.2020 prin care a obligat „Asociatia Constanța Altfel” reprezentată de Vergil Chițac, să plătească o amendă contravențională pentru faptul că l-a jignit în spațiul public (rețea de socializare) pe președintele PMP, Claudiu Iorga Palaz, folosind în acest sens cuvinte care întrunesc elemente constitutive ale faptei de discriminare în conformitate cu art. 2 alin. 1 și art. 15, OUG 137/2000.

Palaz a invocat mai multe drepturi, dar majoritatea țineau de instanțele civile. CNCD a reținut însă că „utilizarea cuvântului „gibon” cu privire la petent întrunește elementele constitutive ale faptei de discriminare”.

Sancțiunea aplicată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este o dovadă clară a atitudinii distructive față de politica constănțeană și a lipsei de respect față de adversarii politici. Atitudinea sfidătoare și iresponsabila față de constănțeni a fost dovedită în timp, acesta sfidând măsurile de prevenire în perioada pandemiei de Covid19, atunci când  a băgat în carantină un întreg Guvern, fapt nemaiîntâlnit în istoria României. Îi sfătuiesc pe toți cei care sunt jigniți sau hărțuiți de Asociația lui Vergil Chițac să aibă curajul să se adreseze instituțiilor statului pentru a-l sancționa conform prevederilor legale.”, a declarat Claudiu Palaz. 

Asociația Constanța Altfel a fost reprezentantă în proces de cabinetul de avocatură Ovanesian și Toxin. Felicia Ovanesian este membru fondator al asociației. Aceasta a fost colegă în PMP cu Claudiu Palaz. În august 2013, Partidul Mişcarea Populară – Filiala Constanţa a anunţat că interimatul la conducerea organizaţiei municipale Constanţa va fi asigurat de avocata Felicia Ovanesian. Aceasta a rămas în PMP până în toamna anului 2014. Pe 5 octombrie 2014, Biroul Politic Teritorial Constanța a Partidului Național Liberal a validat propunerea președintelui interimar al BPM Constanța, Robert Boroianu, de cooptare în Biroul Politic Municipal Constanța al PNL a avocatei Felicia Nadina Ovanesian. Aceasta a ocupat funcția de vicepreședinte al BPM al PNL Constanța și a coordonat Departamentul pentru Politici, Justiție și Drepturi Cetățenești din cadrul organizației municipale PNL Constanța.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.