CNE Cernavodă, CRH Medgidia și Șantierul Naval Constanța au solicitat dezvoltarea învățământului dual

Centrala-Nucleara-Cernavoda

Reprezentanții ISJ Constanța au prezentat astăzi, în Colegiul Prefectural, un raport privind acțiunile de promovare a învățământului profesional în sistem dual.

Inspectoratul Școlar Județean și Instituția Prefectului au organizat două întâlniri pe această temă, în Medgidia și Cernavodă, la care au participat directori de școli și licee, dar și dascăli. Principalele solicitări pentru dezvoltarea sistemului dual au venit din partea unor companii mari din județ (CRH Medgidia și Centrale Nuclearelectrică Cernavodă), dar și din partea Șantierului Naval Constanța, care dorește să fie instruiți tineri pentru specializările de lăcătuș construcții metalice și navale, respectiv tubulator nave. Tinerii care se înscriu în acest sistem primesc o sumă de bani pe lună de la companiile unde fac practică. După terminarea școlii, pot munci în cadrul lor sau, dacă vor, pot urma o facultate.

Prefectul Silviu Coșa a declarat că cei de la CNE Cernavodă i-au spus că au avut elevi din acest sistem care au fost angajați, au început ca muncitori, dar au ajuns ingineri.

În continuare, ISJ Constanța, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Constanța, va avea acțiuni de promovare a învățământului profesional și dual.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

ITM Constanța a sancționat peste 500 de angajatori

Wed Mar 24 , 2021
Reprezentanții ITM Constanța au prezentat miercuri, în cadrul Colegiului Prefectural, un raport al controalelor privind expunerea lucrătorilor la riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Până în data de 15 martie a.c., au fost realizate 3.055 de controale, dintre care 173 pe timp de noapte și un număr total de 99.557 […]