CNN: Coronavirusul s-a întors în Europa, dar „cei mai mulți oameni nu ar trebui să fie îngrijorați”

Mai multe națiuni europene se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de Covid-19, deoarece au renunțat prea curând la restricțiile pandemice, a avertizat un oficial înalt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citat de CNN.

Coronavirusul este din nou în creștere în 18 țări europene, inclusiv Regatul Unit, Franța, Italia și Germania, a declarat marți Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru continent. El a învinuit parțial o schimbare bruscă a politicii în acele națiuni, spunând că au ridicat măsurile „brutal, de la prea mult la prea puține”.

Multe țări europene au reimpus restricții stricte asupra adunărilor sociale după apariția variantei Omicron anul trecut, doar pentru a se reduce drastic la începutul anului 2022, când datele au arătat că varianta aceasta a fost mai puțin severă decât iterațiile anterioare.

Acum, subvarianta BA.2 declanșează o nouă rundă de infecții pe continent — în timp ce Kluge a spus că rămâne „optimist, dar vigilent” cu privire la starea pandemiei. Mesajul lui servește și ca un avertisment pentru restul lumii.

Subvarianta BA.2 a stopat declinul infecțiilor în Statele Unite și urmează să devină sursa dominantă de cazuri de Covid-19 acolo. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) estimează acum că 35% dintre cazurile noi de coronavirus se datorează acestei subvariante. Restricțiile sunt simultan ridicate și în niciun stat din SUA nu mai sunt obligatorii măștile (deși în unele este obligatori să-ți acoperi fața în unele cazuri).

Deci, oamenii ar trebui să-și ajusteze planurile?

Experții spun că nu – pentru că, deși BA.2 pare a fi mai infecțios decât varianta originală Omicron, nu pare să fie mai grav.

Cercetătorii din Marea Britanie și Danemarca au descoperit că BA.2 provoacă un nivel de spitalizare similar cu BA.1, care este deja mai puțin probabil să provoace boli severe decât varianta Delta dominantă anterior.

„Cei mai mulți oameni nu ar trebui să fie îngrijorați”, a adăugat Dr. Leana Wen, analist medical CNN, medic de urgență și profesor de politici și management în sănătate la Universitatea George Washington, Școala de Sănătate Publică Milken Institute.

„Este probabil ca SUA să înregistreze o creștere a cazurilor de Covid-19 în următoarele săptămâni, deoarece acesta este modelul pe care l-am văzut înainte”, a spus Wen.

„Oficialii noștri guvernamentali ar trebui să se pregătească pentru ceea ce ar putea urma și să sporească disponibilitatea testelor și tratamentelor și să continue să îndemne oamenii să primească vaccinuri și rapeluri. Dar nu cred că acest lucru este ceva de care publicul larg ar trebui să fie prea îngrijorat în acest moment.”

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

De ce s-au prăbușit avionul MiG-21 LanceR și elicopterul IAR-330. Concluzii preliminare

Wed Mar 23 , 2022
Comisiile de investigare tehnică au formulat concluziile preliminare cu privire la cauzele probabile care au dus la prăbușirea unui avion MiG-21 LanceR şi a unui elicopter IAR-330, la data de 2 martie, în judeţul Constanţa, evenimente care au cauzat decesul a opt militari, a anunțat, miercuri, Ministerul Apărării Naționale. Din […]