CNN: studenții africani și indieni sunt victime ale rasismului în Ucraina. Sunt dați jos din autobuze de grăniceri, unii sunt bătuți

Un student nigerian plânge după ce poliția a refuzat să-l lase să urce într-un tren către Polonia, după șase zile în care a fost respins, la gara Lviv-Holovnyi din Lviv, Ucraina, pe 28 februarie. (Ethan Swope/Bloomberg/Getty Images, via CNN)

Pe măsură ce invazia rusă a Ucrainei continuă, studenții străini care încearcă să părăsească țara spun că se confruntă cu un tratament rasist din partea forțelor de securitate ucrainene și a oficialilor de frontieră, scrie site-ul prestigiosului post de televiziune CNN.

Rachel Onyegbule, o studentă nigeriană în anul I la medicină din Lvov, a declarat pentru CNN că ea și alți străini au fost forțați să coboare din autobuzul de transport public la un punct de control între granița dintre Ucraina și Polonia. Li s-a spus să stea deoparte în timp ce autobuzul a plecat cu doar cetățeni ucraineni la bord, a spus ea.

Ea a rămas blocată în orașul de graniță Shehyni, la aproximativ 400 de mile de capitala Ucrainei, Kiev.

„Au venit peste 10 autobuze și ne uitam la toți plecând. Ne-am gândit că după ce au luat toți ucrainenii ne vor duce, dar ne-au spus că trebuie să mergem, că nu mai sunt autobuze și ne-au spus să mergem”, a spus ea.

„Corpul meu era amorțit de frig și nu am mai dormit de vreo patru zile. Ucrainenii au fost prioritizați în fața africanilor – bărbați și femei – în fiecare moment. Nu este nevoie să ne întrebăm de ce. Știm de ce. Eu doar vreau să ajung acasă.”

Onyegbule a spus că în cele din urmă și-a ștampilat documentul de ieșire luni dimineață, în jurul orei 4:30 a.m., ora locală.

Acuzații de violență

Saakshi Ijantkar, o studentă în anul al patrulea la medicină din India, și-a împărtășit luni calvarul cu CNN printr-un apel telefonic din Lviv, vestul Ucrainei.

„Sunt trei posturi de control prin care trebuie să trecem pentru a ajunge la graniță. Mulți oameni sunt blocați acolo. Nu le permit indienilor să treacă”, a spus ea.

CNN nu a putut confirma identitățile sau afilierile persoanelor care au operat punctele de control, dar Ijantkar a spus că toți purtau uniforme.

„Ei permit 30 de indieni abia după ce intră 500 de ucraineni. Pentru a ajunge la această graniță trebuie să mergi pe jos 4 până la 5 kilometri de la primul punct de control până la al doilea. Ucrainenilor li se oferă taxiuri și autobuze pentru a călători, toate celelalte naționalități trebuie să meargă pe jos. Erau foarte rasiști ​​pentru indieni și alte naționalități’”, a declarat tânărul de 22 de ani din Mumbai pentru CNN.

Ea a adăugat că a fost martoră la violențe din partea gardienilor către studenții care așteptau pe partea ucraineană a graniței Shehyni-Medyka.

„Am văzut un egiptean stând în față cu mâinile pe șine și, din cauza asta, un singur gardian l-a împins cu atât de multă forță, iar bărbatul a lovit gardul, care este acoperit de țepi și și-a pierdut cunoștința”, a spus ea. „L-am scos afară să-l resusciteze. Pur și simplu nu le-a păsat și băteau pe studenți, nu au dat doi bani pe noi, doar ucrainenii”.

CNN a contactat armata ucraineană în lumina acuzațiilor de violență, dar nu a primit imediat răspuns.

Ucraina atrage mulți studenți străini care doresc să studieze medicina, deoarece are o reputație bună, iar cheltuielile sunt mai mici decât în țări occidentale.

Libertatea a publicat mărturii despre mita pe care o iau oficialii ucraineni și la vama de la Siret, dintre Ucraina  și România. Ziarul a obținut și o evaluare din partea oficialilor români. „Da, așa e. Noi știm că unii vameși ucraineni cer 100 de euro dacă treci pe jos, 200, cu mașina și 1.000 de euro dacă ești bărbat și ai peste 16 ani”, a explicat o sursă apropiată de autoritățile de la București, care monitorizează situația.

Citeşte întreaga ştire: Reportaj nefardat lângă Nistru cu secretele migrației din Ucraina. Unii în Bentley, Porsche ori Mercedes, „cei amărâți, vai de capul și de sufletul lor”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “CNN: studenții africani și indieni sunt victime ale rasismului în Ucraina. Sunt dați jos din autobuze de grăniceri, unii sunt bătuți

  1. hopa ! au inceput ucrainienii sa-si arate adevarata fata Nu demult au votat legea minoritatilor carora li se interzice manifestarile si folosirea limbii materne iar de scoli nici vorba Nici unul din astia pe care ii compatimim nu a iesit sa reclame abuzul

  2. Felicitari CT 100 % – sineti singurii care ati aratat curajos adevarul contra curentului Un site mic dar corect

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Celebrii vânători de munte francezi au aterizat în Constanța

Tue Mar 1 , 2022
Celebrii vânători de munte francezi au aterizat în Constanța
vanatori de munte franta