COD PORTOCALIU în municipiul Constanța

ploaie in constanta
Sursă foto: arhivă

Meteorologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU de ploi pentru astăzi și mâine. Primăria Constanța a luat măsuri pentru ca ploile abundente prognozate să afecteze în cât mai mică măsură populația.

Reamintim că de astăzi, de la ora 15:00, până mâine, la ora 21:00, în zona costieră a județului  Constanța va ploua abundent și se pot înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp. De asemenea, din aceasta seară, de la ora 21:00 și până pe 3 iunie, ora 21:00, vântul va sufla predominant din N și NV, cu viteze de 12 – 17 m/s , trecător 18 – 20 m/s  în special în larg.

Gradul de agitație al mării va fi de 3 – 4 la coastă și 5 – 6 în larg.

„De aceea, facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor. Echipele Primăriei Constanța vor monitoriza atent zonele cu risc de inundații din oraș și vor fi pregătite să intervină. De asemenea, dacă situația o va impune echipe de țapinari vor interveni eliberarea căilor de acces blocate de copaci sau crengi rupte.”, spun reprezentanții primăriei.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205
  • Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Începe campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

Mon May 31 , 2021
De miercuri, 2 iunie, ar putea începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech. Respectarea acestui termen este condiționată de îndeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agenția Europeană a Medicamentului, conform calendarului agreat. Pentru buna desfășurare a […]
maraton vaccinare