Cod Portocaliu în microrezervație. Ce se întâmplă cu păsările și animalele

microrezervatie pasari

De mâine va fi foarte frig în Constanța, cu temperaturi de până la – 9 grade, vânt puternic și ninsoare.

Am fost curios să aflu cum suportă iarna animalele din microrezervația de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și mai ales ce măsuri se iau.

”Păsările meditarenee sau tropicale trebuie să fie închise într-un adăpost. Ele au un adăpost în care intră și ies, dar având în vedere că vine frigul foarte mare și pentru că poate fie una mai bleguță care nu intră în adăpost sau care să fugă de una care o bate, am decis să le închidem ușile la adăpost și să rămână acolo 24 sau 48 de ore, până când trece și vântul puternic. După aceea le vom da drumul”, mi-a spus Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

Acesta ne-a mai spus că în această dimineață a fost la sediu, unde au fost hrăniți pelicanii, iar peste câteva ore aceștia vor fi puși la adăpost.

”Interesant este că dacă noi oamenii ne adaptăm mai bine la frig, ca specie termofilă ce suntem, animalele se adaptează mai bine la cald. Frigul este mai rău pentru ele”, a mai spus doctorul Bîlbă.

M-a interesat și ce se întâmplă cu zebra din Microrezervație.

microrezervatie zebra

”Zebra își păstrează dungile. Zebra nu are nicio problemă cu frigul. Nu a suferit niciodată de frig. De câte ori a fost zăpadă sau ger nu au avut nicio probleme. Ecvidele au o interesantă adaptare la frig”, a spus directorul CMSN.

În cazul în care vă întrebați, ecvidele sunt, potrivit dicționarului, ”familia de mamifere imparicopitate, cuprinzând calul, măgarul, zebra, etc.”

Nu închei fără a posta încă o fotografie frumoasă, de sezon, realizată de Claboo Media.

microrezervatie

Sursă foto: Facebook/Microrezervatie Constanta

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Comentariile la articole sunt moderate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Va ninge serios în Constanța. Poliția are câteva sfaturi pentru șoferi și pietoni

sâm ian. 16 , 2016
Conform Institutului Național de Meteorologie, pentru zona Dobrogei începând din seara de sâmbătă, 16 ianuarie, ora 20.00 și până duminică seara, 17 ianuarie, ora 20.00 a fost emis COD PORTOCALIU DE NINSOARE. În această perioadă, poliţiştii rutieri vor acționa, în special, pentru fluidizarea circulaţiei, prevenirea blocajelor rutiere şi a evenimentelor […]