Codruța Koveși, încă un pas spre funcția de procuror șef european

kovesi

Codruța Koveși a obținut primul loc în comisia LIBE, în urma votului europarlamentarilor desemnați.

Acesta a obținut 26 de voturi, iar principalul său contracandidat, Jean-Francois Bohnert, 22. Al treilea candidat a primit un singur vot.

Comisia pentru libertati civile (LIBE) din Parlamentul European s-a reunit, miercuri, pentru a decide prin vot secret pe cine va susține pentru șefia Parchetului European. Votul a fost secret.

Și Comisia pentru Control Bugetar (CONT) a hotărât, marți, să o susțină pe Codruța Kovesi pentru postul de procuror șef european.

„Metodele de fraudare a fondurilor europene sunt cam aceleași. Prin urmare, experiența mea la conducerea DNA cumulată din astfel de dosare îmi va fi de folos la conducerea Parchetului European.”, a spus KOvesi in discursul său.

Reprezentanții Parlamentului European vor negocia cu cei ai Consiliul UE cine va fi viitorul șef al Parchetului European. Propunerea Parlamentului European va fi Codruța Kovesi. Procedura este necesară deoarece pe 20 februarie, Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul doi, la egalitate cu candidatul Germaniei, în cadrul votului în COREPER, care reunește ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles. Pe locul 1 s-a situat candidatul Franței, Jean-François Bohnert (58 de ani), cu 50 de voturi, urmat de Kovesi și candidatul Germaniei, Andrés Ritter (54 de ani), fiecare cu câte 29 de voturi, potrivit unor surse diplomatice.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.