Colaborare ISJ Constanța – UDTTMR pentru „păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a elevilor turco-tătari”

Sorin Mihai și Gelil Eserghep

În cursul zilei de ieri, 28.04.2021, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, a semnat un protocol de colaborare cu Gelil Eserghep, președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

Acest parteneriat pledează pentru păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a elevilor turco-tătari din Constanța prin cultivarea interesului pentru studiul limbii și culturii tătare și participarea la programe cultural-artistice.

Direcțiile de bază ale acestei colaborări sunt:

  • derularea de programe educative pe termen scurt, mediu şi lung cu reprezentanții Comunității tătare din județul Constanța (dezbateri, mese rotunde, conferinţe, simpozioane etc.) pe diverse teme: istorie, cultură, artă, artă culinară, tradiții, obiceiuri;
  • promovarea studiului limbii tătare ca disciplină opțională;
  • organizarea de competiții pentru stimularea performanței școlare în domeniul limbii tătare (concursuri școlare).

„Spațiul dobrogean- model multietnic- ne-a educat de-a lungul timpului să apreciem fiecare cultură în ansamblul ei, să-i identificăm valorile și să-i promovăm spiritul ca imagine revelatoare a comunității pe care o reprezintă. În acest context, parteneiratul nostru, prin activitățile propuse, contribuie la stimularea interesului elevilor privind valorile de patrimoniu și la manifestarea respectului pentru acest patrimoniu” a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Vă recomandăm și: Limba maternă, călcâiul lui Ahile sau cheia de boltă a construcției identitare individuale?


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În Bruxelles, salariul este de 3,44 ori mai mare decât în Constanța, iar parcarea rezidențială este de 4 ori mai ieftină

joi apr. 29 , 2021
Locuitorii municipiului Constanța trebuie să plătească 199 de lei pentru un abonament de parcare în zona 2, adică în tot orașul, cu excepția centrului. Cu alte cuvinte, îți lași mașina în fața casei, în spatele blocului sau pe o alee dosită, plătești 199 de lei pe an. Sau, dacă nu […]
brussels belgia

V-ar putea interesa și: