Colaborarea USR – PNL din municipiul Constanța, tot mai șubredă. Viceprimarul Cocargeanu îl ia la rost pe primarul Chițac

Florin Cocargeanu
Florin Cocargeanu

Ape tulburi în coaliția de guvernare din municipiul Constanța. Cei de la USR și PNL par să se înțeleagă tot mai puțin spre deloc. În ciuda ședințelor de armonizare, nemulțumirile răbufnesc, asemene lavei unui vulcan care erupe, acolo unde se face cel mai mult politică în spațiul constănțean: pe Facebook.

Pe Facebook și-a exprimat nemulțumirea și viceprimarul USR Florin Cocargeanu, care îl critică pe primarul Vergil Chițac pentru ideea de a construi o șosea de coastă. USR vrea alee pentru pietoni.

„Primarul Chițac susține că dorește să realizeze o șosea pentru mașini de-a lungul plajei Constanța, dar că USR se împotrivește. Îi amintim domnului primar faptul că protocolul semnat la nivel local între USR și PNL prevede construirea unei promenade pietonale de-a lungul coastei orașului, nu a unui drum pentru mașini. Noi nu ne vom încălca promisiunea făcută constănțenilor doar pentru că Horia Constantinescu dorește o șosea care să dea startul construirii de blocuri pe toată faleza Constanței.”, spune Cocargeanu.

În plus, acesta consideră că este „cel puțin ciudat faptul că un primar care pretinde că dorește rezolvarea calvarului din traficul constănțean, vrea să creeze trafic într-o zonă care trebuie să fie dedicată relaxării și plimbărilor.”

Cocargeanu mai afirmă că proiectul de promenadă de coastă pe care USR îl dorește pentru Constanța și pe care PNL l-a agreat prin semnarea protocolului de coaliție locală, presupune crearea acceselor către plajă pentru pietoni, persoane cu dizabilități locomotorii, cărucioare pentru copii și biciclete pe toată lungimea acesteia. De asemenea, va include regenerarea urbană a spațiilor publice adiacente, crearea de spatii verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber și alte astfel de amenajări de-a lungul noii promenade.

„Toate acestea reprezintă investiții în calitatea vieții tuturor locuitorilor Constanței și sunt un pas major spre dezvoltarea sănătoasă a unui oraș cu adevărat european. Astfel, se va crea un veritabil coridor pietonal de peste 5 km lungime care va uni portul Tomis cu promenada din Mamaia, cele mai populare zone ale Constanței.”, a mai spus viceprimarul.

Ca să ne convingă, a atașat și câteva compilații foto: faleza din Constanța și faleza din Benidorm, Spania, o locație asemănătoare din punct de vedere topografic cu faleza Constantei, spunând că vrea ca orașul nostru vrea să semene cu Benidrom.

O întrebare pentru cei care conduc orașul: oare nu pot fi îmbinate ambele proiecte? Iată, mai jos, o fotografie din Miami, SUA. Sau, mai bine, nu se poate face un concurs de proiecte, la care să participe firme din întreaga lume, care să propună soluții? De ce să ne dăm noi cu părerea și să nu-i ascultăm pe specialiști, pentru ca apoi să decidem în cunoștință de cauză?

miami sua

Vă recomandăm și: Chițac, Cocargeanu, Rusu, Ovanesian et. co., competiție de PR pe persoană fizică. Primăria Constanța, un mijloc, nu un scop

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Flori petre

    Firme din toată lumea?! Bun! Dar vor ști cui sa dea comisionul?! Și cât!? PNL Constanța nu va răspunde nevoilor constănțenilor, seamănă prea mult cu psd, la interese.

Leave a Reply

Your email address will not be published.