Colegiul Național „Mihai Eminescu” a câștigat concursul național EUROSCOLA 2019-2020

Distribuie:

Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța a participat la concursul național EUROSCOLA 2019-2020 concurs lansat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, derulând campania „Educația – strategie pentru viață” prin promovarea exemplului personal și profesional al unei personalități marcante a liceului și a comunității din care face parte, profesoara POP PAULA ADRIANA. 

24 de elevi și cei doi profesori coordonatori care au conceput și implementat campania vor pleca la Strasbourg, la sediul Parlamentului European, unde pentru o zi, 30 ianuarie 2020, vor ocupa locul parlamentarilor europeni, vor discuta, pe grupe mixte de lucru în sălile comisiilor, punctele lor de vedere în ceea ce privește prioritățile Uniunii Europene, despre construcția europeană.

În acest an, ediția concursului s-a desfășurat sub titlul generic „Educația schimbă vieți”.  Parlamentul European a creat programul EUROSCOLA pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările. Concursul a pornit de la cadrul strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educației și formării profesionale, „Educaţie şi formare 2020” (ET 2020). 

Campania a fost promovată prin realizarea propriilor pagini ale campaniei: blogul: https://cnmeeuroscola.home.blog/, pagina de Facebook, „Educația strategie pentru viață – Education strategy for life” – https://www.facebook.com/Educa%C8%9Bia-strategie-pentru-via%C8%9B%C4%83-110467776986823/ 

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.