Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța participă la concursul EUROSCOLA lansând campania „Educația – strategie pentru viață”

Sub acest îndemn, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța participă la Concursul Național EUROSCOLA 2019-2020, concurs lansat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

În acest an, ediția concursului se desfășoară sub titlul generic „Educația schimbă vieți”.  Parlamentul European a creat programul EUROSCOLA pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg. Concursul pornește de la cadrul strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educației și formării profesionale, „Educaţie şi formare 2020” (ET 2020). Principalul scop al cadrului este de a sprijini statele membre în ceea ce priveşte dezvoltarea în continuare a sistemelor lor de educaţie şi formare. Aceste sisteme ar trebui să asigure tuturor cetăţenilor mijloacele necesare pentru a-şi atinge potenţialul, precum şi să asigure prosperitatea economică durabilă şi capacitatea de integrare profesională. 

Esența campaniei pornește de la ideea că orice persoană instruită, educată contribuie la moștenirea culturală și spirituală a unei națiuni, pe care o transmite generațiilor viitoare. Astfel, concursul se va derula sub forma unei campanii de promovare a rolului educației și al învățării unei meserii pornind de la poveștile de succes ale unei personalități identificate de elevii noștri, doamna profesor POP (COZIANU) PAULA ADRIANA. Doamna profesoară, acum pensionară, a fost profesoară de istorie în cadrul colegiului nostru, fiind un model pentru generații de elevi,  datorită profesionalismului, empatiei, a valorilor transmise, care au influențat comunitatea dascălilor și a scriitorilor pe plan local, regional, național și internațional.

  1. OBIECTIVELE CAMPANIEI SUNT:
  1. Informarea și conștientizarea comunității educaționale de la nivelul colegiului, de la nivel local, a părinților și a factorilor de decizie despre importanța educației în fomarea tinerilor ca cetățeni activi europeni.
  2. Identificarea unei personalități locale/naționale/internaționale, care prin educație, a reușit să influențeze pozitiv comunitatea din care face parte.
  3. Realizarea unei campanii de promovare a personalității identificate prin organizarea de activități specifice.
  4. Dezvoltarea spiritului de apartenență la comunitate, a spiritului de echipă.
  5. Dezvoltarea de competențe ale tinerilor: valorizarea demnității umane, empatie, respect, responsabilitate, auto-eficacitate.
  1. PERIOADA DE DERULARE : 24 IUNIE-24 OCTOMBRIE 2019.
  1. ECHIPA DE PROIECT. La nivelul claselor a X-a și a XI-a s-a realizat selecția celor 24 de elevi din cei 31 înscriși, pe baza unor criterii foarte clare, analizei scrisorii de motivație și în urma unui interviu. Toate s-au făcut conform procedurilor interne, respectând principiul transparenței și a egalității de șanse.

Profesorii coordonatori sunt: prof. Nicoleta Benchea și prof. Claudia Portase.

Elevii participanți:

Nr.Crt. Nume și prenume elev
  Anisia Andreea
  Badea Raluca
  Bărbulescu Elena Claudia
  Chiriță Alexandra
  Cîrjaliu Giulia
  Crețu Diana
  Dăduică Doroteea
  Derviș Camel
  Despinoiu Armand
  Fărăoanu Alexandra
  Fuduli Teodora
  Ghilea Maria
  Ibadula Julide
  Ilinca Gheorghe Vlad
  Mardare Daria
  Melie Robert
  Mirică Octavian
  Murariu Alexandra
  Olteanu Adina
  Onu Bianca
  Paraschiv Bianca
  Paris Gabriela
  Sălcianu Diana
  Trană Elena

În loc de concluzie: Orice persoană educată, de succes are în trecutul ei o persoană care l-a influențat, educat. Acestia sunt profesorii modești, care așază cărămidă peste cărămidă la educația acestei nații.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polaris, Primăria și Poliția Locală Constanța, acțiune amplă de igienizare pe strada Griviței

mie aug. 21 , 2019
Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul Igienă Publică împreună cu Direcția Generală Poliția Locală, a derulat ieri o amplă acțiune de igienizare și ridicare a deșeurilor pe strada Griviței nr. 44. Angajații municipalității și ai societății de salubrizare Polaris M Holding au acționat pentru colectarea deșeurilor aruncate neglijent pe terenul care […]

V-ar putea interesa și: