COMCM a avut pierderi, dar vrea să răscumpere acțiuni de 47,4 milioane lei

COMCM a avut pierderi, dar vrea să răscumpere acțiuni de 47,4 milioane lei
Constantin Frățilă deține circa o treime din companie

Consiliul de Administraţie al companiei de construcţii COMCM Constanţa (simbol bursier CMCM) a convocat în data de 17 septembrie Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, în vedere aprobării unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii printr-o ofertă publică de cumpărare, potrivit unui raport publicat la Bursă.

Compania vrea să cumpere un număr maxim de 137.063.674 de acţiuni, adică 58% din capitalul social, preţul maxim ajungând la 0,3458 de lei per unitate. Astfel, valoarea totală ar atinge 47,4 milioane lei. Durata programului este de maxim 18 luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial.

„Plata acţiunilor răscumpărate se va face din disponibilităţile curente ale societăţii şi din suma obţinută din vânzarea unui teren, proprietate a societăţii, conform hotărârii AGEA”, menţionează COMCM Constanţa în document.

COMCM are ca acționari: SIF Transilvania – 56,72%, pe Constantin Frățilă – 32,75%, acționari persoane fizice – 10,08%, acționari persoane juridice – 0,44%.

În 2021 a avut o cifră de afaceri de 1.477.675 lei și pierderi de 5.300.181 lei.

Constantin Frățilă a candidat în 2020 la funcția de primar al municipiului Constanța. A obținut 734 de voturi.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Marcel Ciolacu: „Am găsit un dezastru în Portul Constanța”

Tue Aug 16 , 2022
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că directorul Portului Constanţa, Florin Goidea, a fost schimbat din funcţie după ce i-a expirat mandatul și că a vizitat personal portul, unde a găsit „un dezastru.” Întrebat, la sediul central al PSD, de ce a fost schimbat directorul Portului Constanţa, provocând un […]
marcel-ciolacu