Comisar Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier Constanța: „Constat o aglomerație excesivă. Probabil că măsura implementării sensurilor unice nu dă rezultate” VIDEO

Comisar Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier Constanța: „Constant o aglomerație excesivă. Probabil că măsura a implementării sensurilor unice nu dă rezultate” VIDEO

Comisarul șef Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța, a vorbit, în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV, moderată de jurnalistul Cristian Hagi, despre problemele din traficul constănțean.

„De aproximativ 3-4 luni de zile constat o creștere a numărului de autovehicule și o aglomerație excesiv de mare. Nu pot să-mi dau seama… Probabil că această măsură a implementării sensurilor unice nu dă rezultate.”, a precizat comisarul.

Poliția nu are un cuvânt prea mare de spus la implementarea acestor sensuri, ci numai unul consultativ. Decizia e luată de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Constanța.

„Noi suntem consultați doar cu privire la avizarea indicatoarelor. În cadrul primăriei există un compartiment, Comisia de Circulație, care se ocupă cu anumite studii. Din această comisie face parte un polițist. Sunt aproximativ 10 membri. Nu știu cât se ține cont de părerea lui, dar, după părerea mea, trebuia făcut un studiu de trafic, dar nu acum, în perioada aceasta când avem lucrări pe majoritatea bulevardelor, ci înainte de implementarea acestor măsuri. Trebuie să vedem dacă pe un anumit sector se impune să restricționăm zona cu o anumită limită de viteză. Poate se impune pe anumite sectoare să mărim limita de viteză, așa cum este pe bulevardul Aurel Vlaicu (n.r. 70 km/oră), sau în stațiunea Mamaia, unde de la 50 de oră am ridicat limita maximă la 60 la oră. Studiul de trafic ar trebui să prevadă dacă se impune sau nu se impune să închidem o stradă, să o facem cu sens unic, să permitem sau să nu permitem accesul pietonilor în anumite zone, în anumite intervale orare. De aici trebuie să tragem o concluzie.”, a spus Constantin Stoian.

Acesta a subliniat că, în opinia sa, strada Nicolae Iorga, din bulevardul Alexandru Lăpușneanu până în bulevardul Tomis, pe unde circulă ambulanțele, trebuia făcută de foarte mult timp cu sens unic. De ce? Majoritatea ambulanțelor vin din parte de nord, sud și vest și este singura cale de colectare.

„În unele zone însă nu se impune acest aspect. Vă dau exemplu cartiere în care avem o stradă cu sens unic, una cu sens interzis, dar nu ne uităm să vedem, la capătul celălalt de stradă, dacă avem o stradă cu dublu sens. Și atunci, obligăm conducătorul auto să circule 3, 4, 5, 6 străzi ca să poată să meargă în direcția dorită. Scoatem tot traficul de pe acele străduțe și îl băgăm în arterele principale, și apoi ne întrebăm de ce este aglomerație pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, unde nu aveam aglomerație. Sau de ce este aglomerație pe bulevardul Mamaia, unde nu aveam aceste valori de trafic.”, a mai spus șeful Serviciului Rutier.

Pe Alexandru Lăpușneanu trebuie luat în calcul și giratoriul de la Nicolae Iorga.

„Dacă avem stradă cu sens unic, nu cred că se mai impune să lăsăm acel sens giratoriu, dar e problema autorităților locale să stabilească dacă se impune.”

A mai spus că, într-adevăr, sunt și anumite zone unde se construiește sau cei de la RAJA și RADET execută lucrări de schimbare a conductelor magistrale, dar, chiar și cu ele, nu trebuia să avem aceste valori ridicate de trafic.

Întrebat dacă Serviciul Rutier a primit un studiu de trafic de la primărie, comisarul șef a infirmat.

„Nu. Pur și simplu vin cu o documentație la noi și ni se solicită avizul.”, a spus acesta.

Constantin Stoian a mai spus că o semafoarele nu sunt sincronizate, lucru care fragmentează traficul.

Șeful Rutierei a subliniat ceva foarte important: trebuie ieșit în stradă, pentru a depista la fața locului unde sunt problemele.

„Dacă stai în birou, nu rezolvi nimic.”, spune el.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos.

Vă recomandăm și:


Zen Residence
energia residence10 thoughts on “Comisar Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier Constanța: „Constat o aglomerație excesivă. Probabil că măsura implementării sensurilor unice nu dă rezultate” VIDEO

 1. Sensurile unice sunt foarte bune daca sunt facute cu cap. Cand insa le faci la intamplare, ajungi la ce se intampla azi in Constanta. Sensul de pe Tepes Voda e facut prost. Poti doar sa cobori dar nu mai ai pe unde sa urci, ca pe Calugareni nu mai ai acces. Sensul de pe Tomis e facut prost, Mircea acum nu mai face fata traficului. Practic ai blocat doua zone foarte circulate.

  Also, nu stiu daca Politia a sesizat, desi absolut toti soferii au facut-o, dar Tomis sens unic NU se respecta. Incontinuu cineva coboara dinspre capitol. De asemenea, banda de bus / taxi care urca spre capitol nu se respecta. Soferul mandru constantean o foloseste ca fiind a 3-a banda. Noi mai avem politie in sat ?

  1. Tipic romaneste,ai citit articolul?Spune clar in articol ca nu ei hotarasc nimic,au doar rol consultativ,iar in comisia de circulatie exista doar 1 politist,restul sunt politruci!

 2. Sensurile unice se aplica in cartiere cu strazi paralele,asa cum erau deja in zone:piata Grivitei,Chiliei,etc.,in nici un caz pe artere principale. Daca primaria vrea sa aduca “aer occidental” in trafic,sa faca treceri de pietoni cu semafor comandat de buton si senzor trafic,si sa lase traficul cum era,regimul parcari de asemenea. Tipic,de cate ori vin unii noi la putere,strica ce au facut ceilalti,indiferent daca era bine sau rau,doar sa arate ca acum alta e comanda! Sa opreasca desfiintarea tuturor peticelor de verde,construirea de blocuri intre blocuri,iclusiv in Mamaia,daca au tupeu.

 3. Salvari ce aduc urgente in mijlocul orasului,tercand prin toate intersectiile? Cand aveai proiect pentru spital urgenta in zona degajata,si se putea sistematiza accesul rapid din orice directie? Au aruncat la gunoi tot,doar pt ca nu le apartine ideea. Unitatile de urgenta se dispun pe cerc in jurul orasului,nu una singura in centru. Daca nu pot realiza asta,sa_si traiasca impotenta,edilii ciobanasi..

 4. Apropos de trafic pe varianta,zisa Bulevard Aurel Vlaicu: rupta de juma’ de an,la inceput de sezon,fiind intre iesire A2 si Mamaia,toti turistii fac felicitari primariei,la fel ca transportatorii ce trebuie sa “ocoleasca centrul”. Constantenii stiu ca mai au de indurat,vinerea la 12,nu mai sunt nici paznici pe varianta,la santier. Lipseste pancarda lui Base: aici sunt banii dvs!
  Va intereseaza ce parere isi fac despre conducerea Constantei?

 5. Stati in BIROURI si faceti sensuri unice fara sa vedeti care e de FAPT Situatia la fata locului. Ati BRAMBURIT de tot circulatia in Constanta.
  PNL-ului, SOFERII din Constanta va ureaza PLACUTA SUEDEZA FARA VOTURI LA ORICE VIITOARE ALEGERI!!!

  1. Cum poti sa spui asa ceva? Retrage,sunt foarte destepti din moment ce cer trecerea portului Tomis si parcului Tabacarie din public de stat ,in public local,adk calea spre privat-cedat. Ce simtim zilnic,sunt sicanele facute prostimii,sa vedem cine -i “tartoru”!

 6. Sensurile unice ar trebui desfintate ca au incurcat circulatia in tot orasul. Ar trebui desfintate benzile pentru biciclisti (eu sunt unul dintre biciclisti) pentru ca sunt inutile, nu avem destula civilizatie pentru asa ceva si nici spatiu adecvat, incurca atat pietonii cat si soferii(chiar si pe biciclisti).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Prima zi de vară aduce noi măsuri de relaxare

Tue Jun 1 , 2021
Măsurile de relaxare a restricţiilor, adoptate săptămâna trecută de Guvern, se aplică începând de astăzi, 1 iunie, în contextul scăderii numărului de cazuri de COVID-19. Astfel, activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane. Participarea este […]
masuri relaxare 15 iunie