Comisia Europeană a dat undă verde PNRR. În România vor intra 29,2 miliarde de euro VIDEO

Comisia Europeană dă undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.

Țara noastră va primi 29,2 miliarde de euro, este vorba despre 14,2 miliarde de euro – granturi și 15 miliarde de euro – împrumuturi.

„Astăzi, Comisia Europeană dă undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Acest lucru are loc în urma unei evaluări meticuloase şi unei foarte bune cooperări şi vreau să vă felicit pentru asta şi să vă mulţumesc pentru cooperare”, a declarat von der Leyen.

„Vor fi investiții în energie verde, dar și pentru un sistem de sănătate de calitate, pentru spitale moderne. PNRR-ul îndeplinește toate criteriile, la un standard ridicat, digitalizare, energie verde, infrastructură”, a mai spus șefa Comisiei Europene.

Aceasta a precizat că PNRR-ul României a răspuns unor „criterii foarte exigente”.

Prezent la conferința comună, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis că „aprobarea reprezintă un moment simbolic, de o mare importanță pentru viitorul țării noastre”.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.