Comisia Europeană a dat undă verde PNRR. În România vor intra 29,2 miliarde de euro VIDEO

Comisia Europeană dă undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.

Țara noastră va primi 29,2 miliarde de euro, este vorba despre 14,2 miliarde de euro – granturi și 15 miliarde de euro – împrumuturi.

„Astăzi, Comisia Europeană dă undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Acest lucru are loc în urma unei evaluări meticuloase şi unei foarte bune cooperări şi vreau să vă felicit pentru asta şi să vă mulţumesc pentru cooperare”, a declarat von der Leyen.

„Vor fi investiții în energie verde, dar și pentru un sistem de sănătate de calitate, pentru spitale moderne. PNRR-ul îndeplinește toate criteriile, la un standard ridicat, digitalizare, energie verde, infrastructură”, a mai spus șefa Comisiei Europene.

Aceasta a precizat că PNRR-ul României a răspuns unor „criterii foarte exigente”.

Prezent la conferința comună, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis că „aprobarea reprezintă un moment simbolic, de o mare importanță pentru viitorul țării noastre”.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

În plin val 4, în județul Constanța s-au făcut numai 472 de teste în ultimele 24 de ore

Mon Sep 27 , 2021
Deși ne aflăm în plin val 4 al pandemiei, iar testarea este extrem de importantă pentru a o încetini, județul Constanța nu excelează deloc la acest capitol. În ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 320 de teste antigen rapide și 152 de teste RT-PCR, atât în […]
covid-19