Comisia Europeană a dezvăluit adevărul despre nivelul de trai al românilor: suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană

Veștile pe care le prezintă despre economie guvernul PNL – PSD și șefii celor două partide, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, te-ar face să crezi că în țara noastră curge lapte și miere. Din păcate, realitatea de zi cu zi îi contrazice. Vedem cu toții produse din ce în ce mai scumpe, simțim cu nivelul de trai scade, iar acum avem confirmarea, chiar de la Comisia Europeană, că suntem undeva pe la coada Europei.

Comisia Europeană (CE) a publicat datele privind puterea de cumpărare în țările de pe bătrânul continent. A luat ca bază de calcul venitul disponibil median.

„Modul în care veniturile sunt distribuite în societate determină măsura în care indivizii au acces egal la bunurile și serviciile produse în cadrul unei economii naționale. O măsură foarte importantă a distribuției venitului este venitul disponibil echivalent median (denumit venitul disponibil median) exprimat aici pe locuitor în standardul puterii de cumpărare (PPS).”, explică specialiștii CE.

„În 2021, venitul disponibil median a fost de 18.019 PPS pe locuitor în Uniunea Europeană. Acesta a variat considerabil între statele membre ale UE și a variat de la 32.132 PPS în Luxemburg la 8.703 PPS în România, țară clasată pe ultimul loc.”, notează Comisia Europeană.

Cele mai ridicate niveluri ale venitului median disponibil au fost înregistrate în statele membre ale UE de Vest și nordice, în special în Luxemburg (32.132 PPS), Țările de Jos (24.560 PPS), Austria (24.450 PPS) și Germania (23.401 PPS). Pe de altă parte, venitul disponibil median a fost mai scăzut în majoritatea statelor membre din sud și est, în special în România (8.703 PPS), Bulgaria (9.375 PPS), Grecia (9.917 PPS) și Ungaria (9.982 PPS).

România stă mai bine decât țări care nu fac parte din UE, cum ar fi Serbia și Turcia.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Comisia Europeană a dezvăluit adevărul despre nivelul de trai al românilor: suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană

  1. Fals ! Nicaieri in UE nu exista lepadaturi miliardare cu nivelul de trai ca al celor din romania.Nicaieri in UE nu veti gasi UN taietor de frunze (bugetar ) la fiecare 10 locuitori ….si nici functionari la stat cu salarii de 10 mai mari decat are Presedintele…Despre al cui nivel de trai se discuta ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Legendele Dobrogei” – 20 de spectacole de teatru radiofonic produse și difuzate în cadrul unui proiect de 964.000 lei

mie ian. 18 , 2023
Asociația Cultural – Artistică „Vulturii Carpaților” organizează, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, proiectul „Legendele Dobrogei”, care presupune producția a 20 de spectacole de teatru radiofonic, având ca sursă de inspirație trilogia „Poveștile Mării Negre / Black Sea Tales” a publicistului – doctor în Istorie constănțean Cristian Cealera. […]

V-ar putea interesa și: