Comisia Europeană amenință cu justiția statele care vor să forţeze cetățenii să accepte vouchere în locul banilor

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager. Foto: Facebook

Comisia Europeană (CE) a lansat miercuri proceduri de infringement vizând state membre ale Uniunii Europeane (UE) care nu cer rambursarea în cazul anulării zborurilor sau sejururilor din cauza pandemiei covid-19, relatează Reuters.

Agenţiile de voiaj şi companiile aeriene îşi pot îndemna clienţii să accepte să le crediteze, însă cetăţenii UE au dreptul să fie rambursaţi în cazul în care doresc acest lucru, a subliniat într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, vicepreşedinta Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

„Punctul de plecare este că europenii au dreptul la returnarea banilor, dacă doresc acest lucru. Punct. Şi ne aşteptăm ca acele state membre să corecteze imediat situaţia, în caz contrar vom trece la etapa următoare” a spus Vestager, care este şi comisar pentru Concurenţă.

Una din țările care a decis să acorde vouchere, nu bani, pentru cei care nu au putut să beneficieze de serviciile turistice plătite, din cauza stării de urgență, este Grecia.

La sfârșitul lunii aprilie, un grup de 12 state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, au cerut Comisiei Europene să suspende regulile care obligă companiile aeriene să returneze în totalitate pasagerilor banii pe biletele zborurilor anulate, apreciind că transportatorilor aerieni ar trebui să li se permită să ofere în schimb vouchere pentru zboruri ulterioare. Executivul comunitar trimite scrisori de „încurajare” către toate cele 27 de state membre prin care le îndeamnă să respecte drepturile pasagerilor şi de asemenea prezintă modalităţi prin care să facă voucherele mai atractive pentru pasageri, a spus miercuri comisarul european pentru Transport, Adina Vălean. Dacă statele membre respective vor eşua în a implementa regulile existente, potrivit cărora pasagerii au dreptul de a primi banii înapoi, atunci Comisia este „hotărâtă” să recurgă la acţiuni în justiţie, a spus Vălean.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Comisia Europeană amenință cu justiția statele care vor să forţeze cetățenii să accepte vouchere în locul banilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Pacienți tineri, bolnavi cu Covid-19, internați de 37 de zile în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Wed May 13 , 2020
În Spitalul de Boli Infecțioase Constanța sunt pacienți bolnavi cu Covid-19 internați de 37 de zile. Medicii spun că „nu se negativează” și că este vorba despre persoane tinere. Medicii infecționiști din Constanța recomandă, din această cauză, dar nu numai, să purtăm în continuare mască și să fim foarte atenți […]
spitalul de boli infectioase