Companiile franceze au creat peste 125.000 de locuri de muncă în România. Ce urmează

La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a avut loc astăzi, joi, 17 iunie a.c, deschiderea Forumului economic franco-român, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER), Secția română a Consilierilor pentru Comerț exterior ai Franței (CCEF) și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Ambasada Franței, informează Biroul de presă al UOC.

Potrivit conf. univ. dr. Ion Dănuţ Jugănaru, Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA Constanţa), la deschidere, în Sala Senatului au fost 60 de participanți, în timp ce alte 150 de persoane au fost prezente online.

În cuvântul de salut, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC, a vorbit despre oportunitatea pe care Forumul o deschide pentru instituția de învățământ superior.

„S-a vorbit despre criza forței de muncă. Universitatea poate fi un partener, însă mediul academic nu poate fi soluția fără un parteneriat solid cu mediul economic. Universitatea Ovidius din Constanța este deschisă unor astfel de colaborări, mai ales că am plăcerea să vă spun că președintele Forumului Oamenilor de Afaceri din UOC este președintele CCIR, Mihai Daraban. Îmi doresc să rămâneți cu amintiri frumoase despre noi și să reveniți, pentru că aici ușa vă va fi mereu deschisă și veți găsi mereu parteneri și prieteni adevărați”, a precizat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC.

La rândul ei, Ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer a subliniat că țara sa este între primii trei mari investitori străini din România, fiind prezentă cu 3.600 de companii, ce reunesc peste 125.000 de locuri de muncă. Parteneriatul economic franco-român face parte dintr-o relație istorică și cultivă oportunități de colaborare între cele două țări pe sectoare strategice: auto, aeronautică, energetică etc. Acest parteneriat este cu atât mai important în contextul rezilienței europene, care implică consolidarea capacității industriale și logistice a întreprinderilor europene, precum și o poziționare competitivă a produselor europene la nivel mondial.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a atras atenția asupra faptului că Forumul subliniază atractivitatea României pentru dezvoltarea viitoarelor investiții în sectoare strategice pentru România: industrie, energie, agricultură, turism, infrastructură și oportunitățile pe care companiile franceze și românești le pot deschide împreună în plan local sau național.  

În agenda evenimentului care se desfășoară timp de două zile, sunt incluse mese rotunde cu teme precum: parteneriatul economic franco-român și oportunitățile de dezvoltare a investițiilor; factorii de atractivitate și de dezvoltare pentru investiții; Constanța – platformă de acces regional; Marea Neagră, platformă regională; oportunități industriale; Constanța -comunitate durabilă pentru realizarea potențialului turistic și economic.

Printre participanții la eveniment se numără șefii din România ai unora din cele mai puternice companii franceze. Este vorba, printre alții, despre Liudmila Climoc – CEO Orange, Francois Bloch – CEO BRD GSG, Mihai Bordeanu – country head Renault Romania, Julien Munch – CEO Carrefour Romania, Georges Durdilly – head of country Airbus Romania, Pascal Pinson- CEO Expur, Ovidiu Pascutiu – SEO Saint Gobain, Costin Borc, director general SNERF, Ștefan Stavrositu – chief sales executive Groupama Asigurări, Emilian Stere – managing director CMA CMG Romania, Tiberiu Danetiu – director marketing Auchan, Camelia Nicoara – legal and public affairs director Central Europe Michelin.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.