Competiție internațională pentru tineri pianiști în Constanța

Asociația Nihil Sine Arte din Constanța organizează în municipiul Constanța, România, în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2019 „Constanța International Competition – Festival for Young Pianists”, concurs internațional de pian ce și-a avut debutul în anul 2018, fiind considerat un eveniment de succes pentru cei care cunosc importanța susținerii muzicii clasice și a tinerilor artiști.

Anul acesta, evenimentul se află la cea de-a doua editie, avand in parteneriat Colegiul Național de Arte ,,Regina Maria” și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. Juriul concursului-festival este unul de excepție, alcătuit din profesori, pianiști și artiști renumiți din București, Cluj, Constanța și Germania.

„Ne adresăm și anul acesta publicului iubitor de artă și cultură, celor preocupați cumva de spațiul în care existăm. O comunitate puternică se desăvârșește în timp și cu multă implicare. Un oraș cu istorie are nevoie să rămână mereu viu în mintea celor care îl locuiesc, dar și celor care îl străbat. Noi, organizatorii, ne propunem să așezăm orașul Constanța și toată zona Dobrogei pe harta marilor evenimente culturale din întreaga lume și pentru multă vreme.”, spune prof. Monica Enache, consilier de imagine al Colegiului „Regina Maria”.

Concursul festival “Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” va avea deschiderea joi, 31 octombrie 2019, la ora 18:30, la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski” din Constanța.

Pe scena teatrului vor fi urmărite trei concerte de pian cu orchestra, aceste concerte fiind premii oferite de către Teatrul Național de Opera si Balet “Oleg Danovski” din Constanța, în prima zi a competitiei.

Vor concerta: Irisa Filip din Constanța, 12 ani, elevă a Colegiul Național de Arte ,,Regina Maria”, Alexandru Plăcintă din Iași, 18 ani, elev în ultimul an la Colegiul Național de Arte “Octav Băncila” și Izabela Voropciuc de la Cluj, 17 ani, elevă în clasa a XI-a la Colegiul de Muzică ” Sigismund Toduță” din Cluj Napoca. Toți cei trei tineri artiști pianiști sunt olimpici naționali și câștigători de multe premii importante, naționale și internaționale.

Concursul va continua pe 1 si 2 noiembrie, începând cu ora 09:30  la Colegiul Național de Arte ,,Regina Maria”, sala “Sergiu Celibidache”, unde se vor întrece în arta interpretării la pian, tineri artiști din Republica Moldova, Iași, Roman, Bacău, Constanța, București, Ploiești, Drobeta Turnu Severin, Deva, Mureș, Cluj, Sălaj.

Tot vineri, 1 noiembrie 2019, ora 18:30, va avea loc un recital cu elevii performanti din cadrul C.N.A. ,,Regina Maria”, seara pe care organizatorii, dar și tinerii artiști pianiști ai colegiului o vor dedica memoriei Reginei Maria a României. Seara de festival va fi coordonată de domnișoara Sabina Oprea, profesor al colegiului, dar și asistent universitar drd. la Academia de Muzica”Gheorghe Dima” din Cluj.

Premierea celor mai buni pianiști și încheierea celei de-a doua ediții a acestui concurs internațional de pian vor avea loc duminică, pe 3 noiembrie, tot în sala “Sergiu Celibidache” a colegiului, începând cu ora 11:00.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.