Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, una dintre cele mai căutate destinații turistice

Chiar dacă pe litoral e o zi înnorată sau ploioasă, aveți multe alternative de petrecere a timpului. Cea mai la îndemână atracție este Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, care include și Delfinariul.

Din 2016, Delfinariul dispune de o sală nouă, cu peste 1.300 de locuri, o investiție de câteva milioane de euro. Evident, o sală acoperită, unde nu vă plouă, și climatizată. Puteți veni aici pentru a vedea reprezentațiile celor doi delfini. Înainte de reprezentații, veți putea afla lucruri inedite despre mamifere, de la reprezentanții instituției. Dacă aveți curiozități, puteți pune și întrebări. Conducerea CMSN se concentrează pe conceptul denumit „edutainment”, o combinație între educație și spectacol. Important este ca părinții și copiii care vizionează demonstrațiile delfinilor să plece cu informații noi despre mamifere și să înțeleagă importanța protejării mediului în care trăiesc.

În această vară, la CMSN puteți vedea și o reprezentație a unor lei-de-mare. Și aici mesajul este unul educativ. De exemplu, leii-de-mare îi învață pe cei mici, dar și pe cei mari că nu e bine să arunci plastic în apă. Antrenorii le aruncă plastic în bazin, dar aceștia îl aduc la mal.

De asemenea, tot la complexul muzeal din centrul Constanței puteți vizita planetariul, care a fost modernizat și digitalizat, expoziția de păsări exotice și o microrezervație. Situat pe malul Lacului Tăbăcărie, este un mic sanctuar verde. Biletul pentru toate – Delfinariu, microrezervație și păsări exotice – costă 40 de lei, elevii și studenții plătesc 10 lei, iar copiii sub 7 ani intră gratuit.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Reprezentație specială la Delfinariu, alături de o orchestră simfonică

Wed Aug 1 , 2018
Constănțenii și turiștii sunt invitați, miercuri, 1 august 2018, la o reprezentație specială la Delfinariu. La demonstrația de la ora 17.00, delfinii vor fi acompaniați de orchestra Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj, pe care o puteți vedea în Constanța până pe 19 august 2018, […]