FOTO/VIDEO. Comuna Peștera: cișmele și pășune în locul gropii de gunoi

 

 

Cismea Pestera (33)Să fii un primar bun înseamnă să ai grijă de oamenii care te-au ales. Să ai grijă de oamenii care te-au ales înseamnă (și) să le îmbunătățești condițiile de viață.

Imaginați-vă acum o groapă de gunoi în care s-au cărat deșeuri timp de 130 de ani. 130, nu am greșit. În locul ei, acum a apărut o pajiște unde animalele pot să pască în voie. Tot aici s-au construit două cișmele, cu apă bună și pentru animale, și pentru oameni. Cu apă gratuită.

Asta înseamnă să fii un primar bun, să ai grijă de oamenii care te-au ales. Și de animalele lor.

Lucrurile acestea se întâmplă în comuna Peștera din județul Constanța. Aici au fost inaugurate astăzi, de Sf. Maria Mică, două cișmele. ”Am sfințit două cișmele, pentru oameni și pentru animale. Sunt cișmelele numărul 11 și 12 dintr-un proiect  de 18, deci mai trebuie construite încă șase. Cu siguranță, acestea vor fi construite până în mai anul viitor, la finalizarea mandatului, astfel încât toți locuitorii comunei, din Izvoru, Peștera, Ivrinezu Mare Ivrinezu Mic, să beneficieze de această resursă cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat. Acolo unde se vrea și unde se muncește Dumnezeu te ajută și binecuvântează cu rezultate satisfăcătoare. Noi doar ne facem datoria”, a spus primarul localității, Valentin Vrabie. Nu e un miracol, e muncă.

Apa este captată în amontele localității Peștera, dintr-o fântână. Prin cădere alimentează localitatea Peșterea și vor alimenta în continuare localitățile Ivrinezu Mare și Ivrinezu Mic.

Costurile sunt cu circa 70% mai mici decât dacă s-ar fi apelat la o firmă. Lucrările s-au executat în regie proprie, spune Valentin Vrabie.

Totalul proiectului presupune 40 de kilometri de conductă. Până acum s-au realizat 30 de kilometri de conductă subterană. ”Beneficiari sunt 20.000 de capete de oi și peste 1.500 de capete de vaci. Un șeptel important, cu ajutorul mare parte a cetățenilor din Peștera supraviețuiesc. Până acum o transportau cu ce puteau. Acum animalul poate să se adape gratuit. Cheltuielile s-au redus la zero”, a mai spus primarul.

La evenimentul de astăzi au fost prezenți mai mulți membri importanți ai comunității din Peștera. Nu au lispit hogea, dar nici liderul PNȚCD Constanța, Tudorel Chesoi.

La final, zeci de locuitori au participat la o agapă oferită de primărie.

 

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

”Contaminarea pozitivă”, scenariul pe care PNL Constanța l-a pus în aplicare

Tue Sep 8 , 2015
Scriam, acum jumătate de an, un editorial în care spuneam că unul dintre numele de forță ale liberalilor din România, Ramona Mănescu, a fost aruncat, aproape fără voia sa, în lupa pentru primăria Constanța. Una dintre explicațiile pe care le dădeam este că liberalii au apelat la o metodă de manipulare pe […]