VIDEO. Comuna Peştera din Dobrogea, “Elveţia” României. De ce specială

În inima Dobrogei, la 60 de kilometri de Constanţa, comuna Peştera pare o gură de rai. În afara de străzile bine îngrijite şi parcurile modern amenajate, oamenii au internet wireless gratuit, cel mai mic preţ la apă, servicii de salubrizare gratuite şi ajutoare pentru tinerii căsătoriţi. Faptul că nici primarul, nici consilierii nu mai sunt în partide pare să fie soluţia pentru un trai mai bun.

În urmă cu peste şase ani, primarul comunei a demisionat din PSD. Câţiva ani mai târziu, a fost urmat de întreg Consiliul Local. De atunci, comuna s-a tot dezvoltat cu propriile resurse şi sponsorizări. Metrul cub de apă costă un leu, iar oamenii au internet wireless pe străzi şi servicii de salubrizare gratuite. De asemenea, străzile şi şcolile sunt reabilitate.

Primarul Valentin Vrabie explică: “Din bugetul ăsta mic pe care îl avem la dispoziţie şi prioritizându-l in raport de nevoile cetăţeanului, oamenii sunt un pic mai liniştiţi. Nu prea avem şomeri şi sa facem o comparatie: în 20008 aveam 300 de asistaţi socia, acum avem doar 20 de cazuri, foarte grave, cu probleme de sanatate”.

Incredibil, dar adevărat. Copiii din Peştera au primit gratuit anul trecut biciclete, iar anul acesta, tablete de ultimă generaţie. Au şcoală modernă, primesc bani pentru uniforme şi pentru transport, burse şi petreceri de final de an şcolar organizate de Primărie. Iar rezultatele se văd. Copiii învaţă cu drag, iar abandonul şcolare este zero.

La ieşirea din Peştera ai sentimentul că laşi în urmă o altă lume. Departe de pomenile electorale, de manipularea de dinainte de alegeri şi de frustrările oamenilor că oraşele lor sunt prost administrate.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/comuna-pestera-din-dobrogea-elvetia-romaniei-de-ce-e-atat-de-speciala_1715483.html#ixzz3cMJSDK5c

 

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Asociația Elevilor Constanța are o nouă conducere

Sun Jun 7 , 2015
În data de 6 iunie a.c., în cadrul ședinței Adunării generale a Asociației Elevilor din Constanța, a fost ales noul Birou de conducere, care va reprezenta și apăra drepturile și interesele elevilor din județul Constanța în mandatul iunie 2015 – iunie 2016. Noul Birou de conducere al Asociației Elevilor din […]