Comuna Peștera. Oamenii nu aveau speranță, acum au pretenții

vrabie

Primarul din Peștera a fost premiat, la sfârșitul săptămânii, în cadrul campaniei ”Premiații fără premii”, în Deva. Un gest firesc, prin care i se recunosc meritele în administrația publică locală, faptul că a transformat localitatea pe care o conduce, dintr-o comună cu străzi neasfaltate într-una care poate rivaliza cu unele mult mai bogate. Cu atât de frumoasele sate din Austria, după cum spunea ProTV, într-un reportaj.

Mai importantă însă decât transformarea fizică este cea mentală. Oamenii din Peștera nu aveau speranță, acum au pretenții, cum spune primarul. Și, îmi permit să spun, așa trebuie să fie. Locuitorii oricărei comune sau oraș trebuie să aibă pretenții de la administrație. Să vă spun un secret: primarului nu îi place ca cei care vin la primărie să facă cereri, ci solicitări. E o diferență de nuanță, nu?

S-a investit mult în educație, inclusiv în construcția unei școli de la zero, iar abandonul școlar a ajuns la zero, cifră incredibilă dacă ne uităm la ce se întâmplă în restul țării. Primarul Valentin Vrabie are meritul de a ști că cea mai importantă resursă a unei localității sunt oamenii și că acționează în acest sens. Oamenii sunt ajutați când se îmbolnăvesc, tinerii au un sprijin serios financiar când se căsătoresc, elevii și studenții sunt ajutați cu bani pentru navetă, copiii primesc biciclete și tablete de 1 iunie.

Lucrurile acestea, și multe altele, au fost cele care i-au determinat pe organizatorii concursului organizat în Deva să îl premieze pe primarul din Peștera.

”În primul rând vreau să vă mulţumesc tuturor celor prezenți la această acțiune, pentru încrederea şi aprecierea dumneavoastră. Vă mărturisesc că această nominalizare, care mă onorează și mă emoționează în același timp, reprezintă o confirmare a faptului că drumul ales de mine este cel corect. Într-o societate mediocră și obedientă, în care valorile adevărate sunt trecute pe linie moartă iar nonvalorile sunt ridicate la rang de cinste, Campania „PREMIANȚII FĂRĂ PREMII” ne aduce o rază de speranță. Deși primim în fiecare zi doar pâine și circ, sunt convins că încă mai există primtre noi mulți OAMENI valoroși care demonstrează prin puterea exemplului că societatea în care trăim se poate schimba. Vă mulțumesc pentru această idee extraordinară, prin intermediul căreia ne putem cunoaște mai bine semenii și vă mărturisesc că intenționez ca în următoarea perioadă să preiau și în județul Constanța această campanie”, a declarat primarul Valentin Vrabie.

Ce face primarul Valentin Vrabie pentru comuna sa este ceva normal, ceva ce orice primar trebuie să facă. Din păcate, acest lucru se întâmplă atât de rar încât o Românie întreagă se uită și se minunează. Nu, nu ar trebuie să fie extraordinar să ai internet wifi într-o comună, e normal, pentru o comună din Europa, în 2016. Nu ar trebui să fie un gest ieșit din comun să-ți ajuți semenii, e un gest pe care orice primar ar trebui să îl facă. Nu ar trebui să ne mire că se asfaltează un drum, că parcul se transformă într-o feerie, de Crăciun. ”Minunile” din Peștera sunt gesturi ale unui om, căci Valentin Vrabie, înainte de a fi primar, este om. Și dacă țara asta ar avea mai mulți ca el, cu siguranță că o va duce mai bine.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mangalia - a fost aprobat bugetul pentru 2016

lun feb. 15 , 2016
Consiliul Local Mangalia a aprobat, astăzi, în cadrul unei şedinţe ordinare, proiectul de buget pe anul în curs. În urma unor amendamente formulate de consilieri, s-a diminuat bugetul alocat proiectelor demarate în cursul anului trecut, cu finanţare europeană. De asemenea, au fost reduse fondurile destinate lucrărilor de reamenajare a spaţiilor […]

V-ar putea interesa și: