Concert de pian la Universitatea Ovidius, susţinut de Milica Jelača Jovanović şi Marija Ilić

harps_pic
Milica Jelača Jovanović

Joi,  4 august 2016,  în Aula Magna a Universităţii „Ovidius” din Constanţa (Bd. Mamaia nr. 124), începând cu ora 18:00, va avea loc un concert susţinut de renumitele pianiste Milica Jelača Jovanović şi Marija Ilić, de la Universitatea Western Washington (WWU), respectiv Conservatorul Concordia din Statele Unite ale Americii.

În program sunt incluse lucrări de Dvořák, Brahms, Schubert, Schumann, Ligeti, Bolcom şi Fauré. Intrarea este liberă.

Milica Jelača Jovanović provine dintr-o familie de muzicieni profesionişti din Belgrad, Serbia, şi a început să susţină recitaluri încă de la vârsta de opt ani. Recunoscută la nivel modial ca „un pianist energic şi carismatic”, a apărut pe scenă ca solist, de-a lungul timpului, cu Orchestra Simfonică „Whatcom”,  Orchestra Simfonică „Sioux City”, Orchestra Simfonică RTV Belgrad, Orchestra Simfonică „Stanislav Binički”, Orchestra Barocă „Josip Slavenski” și Orchestra Simfonică WWU. Milica Jelača Jovanović este profesor la Colegiul de arte plastice şi interpretative din cadrul Universităţii Western Washington, Bellingham, Washington.

Marija Ilić este o pianistă de origine sârbă. Aceasta este cunoscută în lumea muzicii ca fiind un „muzician clar și decisiv”, „convingător” și „poetic”, şi a fost remarcată în cronicile New York Times pentru „intensitatea sa liniștită”. Spectacolele sale includ recitaluri la Weill Recital Hall din cadrul Carnegie Hall, Clark Studio Theater din cadrul Licoln Center şi la Merkin Hall. Marija Ilić este profesor la departamentul de pian al Conservatorului Concordia, Bronxville, New York.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Record istoric de vizitatori la Delfinariu

mie aug. 3 , 2016
Astăzi, 3 august 2016, a fost cea mai bună zi din istoria de 47 de ani a Delfinariului din Constanța (a fost inaugurat în 1969). Norii de dimineață i-au îndemnat pe turiști să lase plaja pentru a vedea spectacolul delfinilor, dar și pentru a petrece o după-amiază plăcută în Microrezervație […]

V-ar putea interesa și: