CONCURS. Poți câștiga invitații la Teatrul de Stat Constanța, la spectacolul „Memoria apei”

teatrul de stat constanta

Publicația Constanța 100%, Universitatea Maritimă Constanța și Teatrul de Stat Constanța vă oferă posibilitatea să câștigați două invitații la spectacolul „Memoria apei”.

Spectacolul poate fi văzut sâmbătă, 19 iunie și duminică, 20 iunie, începând cu ora 19:00.

Puteți câștiga 4 invitații de câte două persoane fiecare.

Pentru a participa, trebuie să faceți trei pași:

  1. Să dați like paginii de Facebook Constanța 100%.
  2. Să dați like paginii de Facebook a Teatrului de Stat Constanța.
  3. Să numiți, printr-un comentariu la postarea de pe Facebook, cel puțin un actor/o actriță din distribuție.

Răspunsul (și detalii despre spectacol) îl găsiți mai jos.

Câștigătorii vor fi anunțați printr-un răspuns la comentariul de pe Facebook și își vor putea ridica invitațiile de la casieria Teatrului de Stat Constanța, din bulevardul Ferdinand, numărul 11, vineri, 18 iunie, între orele 11.00 – 19.00, prezentând actul de identitate. Vă rugăm să menționați în comentarii și numele dv exact, dacă aceste nu corespunde cu numele folosite pe Facebook.

Memoria apei este primul mare succes al scriitoarei englezoaice Shelagh Stephenson. Piesa a fost montată în premieră la Hampstead Theatre din Londra în 1996 și a câștigat premiul Laurence Olivier pentru cea mai bună comedie. Textul a fost adaptat și pentru film, produs în 2002, cu Julie Walters în rolul principal, sub titlul „Înainte să pleci”. Piesa, în care trei surori se întâlnesc pentru a pregăti funeraliile mamei lor, are o sursă autobiografică evidentă, fiind scrisă imediat după moartea mamei lui Shelagh Stephenson, iar scriitoarea având patru surori.

Spectacolul de la Constanța este montat de Vladimir Anton, un regizor din generația tânără, cu o activitate profesională remarcabilă, cu o mare forţă de creaţie artistică, cu ambiția de a-și pune puternic amprenta în contextul teatral actual, atât prin creaţiile sale, cât și prin activitatea universitară.  A montat la multe teatre din țară, a regizat seriale de televiziune, este trainer al tinerilor actori și profesor la Universitatea Națională  de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC).

Din dragoste pentru creaţiile sale regizorale şi probabil pentru a fi cât se poate de autentic, Vladimir Anton îşi traduce adeseori singur textele pe care le montează, cum este și cazul piesei lui Shelagh Stephenson, iar uneori se ocupă de light design şi sound design, astfel energia lui simţindu-se  mult mai intens în produsul finit.

În 2015, spectacolul regizat de Vladimir Anton, „Priveşte înapoi cu mânie” de John Osborne, obţinea la Festivalul de Dramaturgie contemporană de la Braşov – premiul pentru Cel mai bun actor şi premiul pentru Cea mai bună actriţă. În 2018, la Festivalul „Buzău Iubeşte Teatrul”, Vladimir Anton a obţinut Marele Premiu al Festivalului pentru spectacolul „Când timpul nu se mişcă”, de Donald Margulies.

Distribuția este alcătuită din Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.