Concursul RAJA „Apa este viaţă!”. Cine sunt câștigătorii. GALERIE FOTO

IMG_0413

SC RAJA SA a premiat elevii cu cele mai bune picturi din cadrul concursului ”Apa este viață!”, care a marcat Ziua Mondială a Apei, sărbătorită pe 22 martie.

Vernisajul a avut loc sâmbătă, în Sala „Remus Opreanu” a Prefecturii Constanța.

„Dacă fără mâncare putem trăi două-trei săptămâni, fără apă mai mult de două-trei zile nu putem trăi. Organismul nostru are până la 65% apă. Deci apa este esenţa vieţii, este un lucru foarte important pentru noi toţi. Trebuie să avem grijă de apă şi de calitatea ei. ONU are drept deviză în 2016 „Apa şi locurile de muncă. Operatorul de apă RAJA Constanţa a făcut foarte multe investiţii în domeniul apei, pentru că este nevoie de apă curată. Ai o apă curată, ai şi multe locuri de muncă. Am reuşit să facem până în prezent investiţii de sute de milioane de euro. Am înlocuit conducte de apă mai vechi de 70 de ani. Încă mai sunt de realizat astfel de lucrări. Am făcut foarte multe staţii de pompare, staţii de epurare, am făcut extinderi în sistemul de apă şi canalizare. Toate aceste lucruri înseamnă locuri de muncă. Vom investi în continuare pentru că sunt încă localităţi din mediul rural unde nu există apă curentă. Este foarte important ca cei mici să aibă o copilărie frumoasă, să crească frumos şi poate când vor ajunge mari vor lucra în domeniul apei”, a declarat directorul general adjunct al companiei de apă RAJA Constanţa, Aurel Presură.

A luat cuvântul și subprefectul Constanţei, Ersun Anefi, prezent la eveniment.

„Prin acest concurs îi facem pe copii să conştientizeze cât de importantă este această resursă pentru noi. Într-adevăr, apa este viaţă. Dacă nu ar exista apă, nu ar exista nici viaţă. Aşadar, noi, ca instituţii publice, dar şi ca părinţi, trebuie să ne implicăm în păstrarea acestei resurse. În ţara noastră această resursă o găsim din belşug. Important este să învăţăm să o protejăm, important este ca şi generaţiile viitoare să aibă parte de această resursă”.

La ciclul primar, locul I i-a revenit elevei Isabela Bădoi, de la clasa a IV-a a Şcolii „Ion Minulescu”, cu lucrarea „Apa vieţii”. Premiul al II-lea a fost câştigat de Vlad Andrei Luţai, elev în clasa a II-a la Şcoala „Spectrum” care a pregătit lucrarea „Curcubeul”.

La ciclul gimnazial, premiul I i-a revenit Oanei Bianca Ozkan, din clasa a VIII-a de la Şcoala „Anghel Saligny”, cu lucrarea „Viaţa subacvatică”, iar premiul II, Izabelei Ciofu, elevă în clasa a VII la Şcoala „Nicolae Tonitza”, care a cucerit juriul cu lucrarea Grădina minunată”.
De asemenea, au fost acordate zece premii pentru locul III şi 32 de menţiuni la ciclul gimnazial, iar la ciclul primar zece premii pentru locul III şi opt menţiuni.

Listele cu toți premianții le puteți găsi mai jos, alături de mai multe fotografii de la eveniment.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

”Fructe sănătoase pentru copiii noștri!”. Primăria Peștera distribuie GRATUIT 10.000 de pomi fructiferi

Sun Mar 20 , 2016
Programul “Fructe sănătoase pentru copiii noștri”, inițiat de Primărie Peștera, este în plină desfășurare. ”Astăzi au sosit cei peste 10.000 de pomi fructiferi, care vor fi oferiți gratuit familiilor din comuna Peștera”, a precizat primarul Valentin Vrabie. Mâine, începând cu ora 9, aceștia vor fi distribuiți familiilor din localitatea Peștera […]