Concursurile pentru ocuparea posturilor de directori în școli vor fi demarate în câteva zile

Casa Corpului Didactic Constanța

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, după şedinţa de Guvern de vineri seară, că au fost modificate prevederile legale astfel încât să poată fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor din învăţământ. De asemenea, în 14 septembrie demarează concursurile pentru directorii de unităţi.

„Au fost modificate prevederile legii 55 şi OUG 141, astfel încât vor putea fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactic-auxiliare şi nedidactice, precum şi posturile de conducere din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar”,a anunţat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, Sorin Cîmpeanu.  

Ministrul Educaţiei a precizat că din 14 septembrie demarează concursul pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi.  

„În acest fel, concursurile vor putea fi demarate pentru ocuparea posturilor de director în toate şcolile din România, aşa cum ne-am asumat începând cu data de 14 septembrie. Luni, 13 septembrie, începe şcoala, vor fi festivităţi de deschidere a anului şcolar, marţi, vor fi demarate concursurile pentru ocuparea posturilor de director”, a mai precizat Cîmpeanu.  

Iniţial, concursurile ar fi trebuit să înceapă la finalul lunii iulie.  

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

USR negociază revenirea la guvernare și își împarte din nou funcțiile cu PNL. Cine ar urma să fie premier

Sat Sep 11 , 2021
Dan Barna (foto), copreședinte USR, a confirmat într-o dezbatere cu ceilalți contracandidați la șefia USR PLUS că s-a întâlnit vineri, 10 septembrie, cu primarul liberal municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și a spus că a discutat despre criza guvernamentală, scrie G4Media. Pentru funcția de premier ar urma să fie susținut Lucian […]