Conducerea Spitalului Județean Constanța a luat măsuri noi pentru a gestiona cazurile de coronavirus

Paturi oferite de Asociația Dăruiește Aripi

Având în vedere creșterea numărului de pacienți infectați cu Sars CoV-2 din ultima lună, conducerea Spitalului Județean Constanța a luat o serie de măsuri, menite să ducă la o cât mai bună gestionare a acestor cazuri.

Astfel, a crescut capacitatea de oxigen medicinal prin montarea unei instalații noi, în curtea SCJU, lângă stația de Oxigen inițială. De asemenea, a fost înființată o nouă linie telefonică, dedicată exclusiv aparținătorilor desemnați ai pacienților diagnosticați cu SARS CoV-2. Numărul 0736603824  este disponibil zilnic între orele 10.00-13.00, urmând să fie extins programul pe viitor.

În plus, au fost instalate 8 paturi speciale de terapie intensivă și echipamentele aferente, care au intrat în posesia SCJU în urma sponsorizărilor efectuate de către o companie privată și asociația Dăruiește Aripi. Aceasta a achiziționat prin Fundația pentru SMURD și a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, 3 paturi de terapie intensivă, echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcții vitale, console cu injectomate și infuzomate. Tot în luna decembrie, Asociația Dăruiește Aripi  a donat secției ATI  5 paturi Stryker.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.