Conductele RADET cedează una după alta. „Intervenim. O să mai fie din astea”, spune primarul Chițac

Conductele RADET cedează una după alta. „Intervenim. O să mai fie din astea”, spune primarul Chițac
Avarie la o conductă RADET (foto: arhivă Constanța 100%)

Astăzi, în prima zi în care RADET Constanța a început să furnizeze agent termic, au fost înregistrate nu mai puțin de opt avarii. Mai multe cartiere nu au avut nici apă caldă, nici căldură. Pe bună dreptate, oamenii au fost nemulțumiți.

„Așa se întâmplă în fiecare an. E bătaie de joc”, ne-a spus o cititoare.

Primarul Vergil Chițac a explicat ce se întâmplă și ce face pentru a remedia problema. A spus însă clar că astfel de avarii vor mai avea loc.

„Sunt în legătură permanentă cu administratorul special al Radet și nu e nici un motiv de îngrijorare. S-a întâmplat ce ne-am așteptat. Pentru a putea prepara simultan apă caldă și încălzire CET-ul ne-a mărit temperatura agentului termic de la 65 la 72 grade Celsius. Corespunzător s-a mărit și presiunea și anumite unele tubulaturi au crăpat. Știm, intervenim la ele, schimbăm diafragmele în punctele termice…acționăm. O să mai fie din astea. Ne pregătim să le depistăm rapid și să acționăm cu cât mai multe echipe de intervenție. În momentul acesta nu se poate face altceva. Sistemul de termoficare va fi refăcut cu prioritate.”, a spus primarul.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.