Conferință Internațională din România pe tema Canabisului Medicinal moderată de deputata Cristina Dumitrache

cristina dumitrache

Marți, 22 noiembrie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Parlamentului, va avea loc cea de-a doua Conferință Internațională din România pe tema Canabisului Medicinal – abordare multidisciplinară, eveniment ce aduce în dezbatere rolul și beneficiile canabisului utilizat în scop medical, abordarea legislativă a fenomenului precum și accesul pacienților români la astfel de tratamente.

Întâlnirea organizată de Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, împreună cu Asociația Victoria Mea are caracter științific și beneficiază de prezența unor invitați reputați care vor susține prezentări: profesorul Michael Barnes, PhD,neurolog și expert în utilizarea canabisului medicinal cu peste 20 de ani de experiență, expertul în canabis medicinal Hannah Deacon, ambii din Marea Britanie  și Sita Schubert, avocat, expert în legislație europeană în domeniul canabisului medicinal,  din Germania.

Cu această ocazie va avea loc și prezentarea raportului primului chestionar sociologic din România, pe tema canabisului medicinal, chestionar întocmit, aplicat și analizat de către Market Info Surveys, prin intermediul sociologului Cristian Coicheci.

Evenimentul este moderat de deputata PSD, Ileana-Cristina Dumitrache, inițiatoarea Proiectului de Lege privind regimul juridic al plantei canabis, al substanțelor și preparatelor ce conțin canabis, utilizate în scop medical(PL-x 631/2019) alături de Alexandra Cârstea, președinte fondator al asociației Victoria Mea, care a demarat mișcarea pentru legalizarea canabisului medicinal în România.

Conferința își propune să ofere prilejul unei dezbateri interesante și utile cu privire la utilizarea canabisului în scop medicinal, cu implicațiile de ordin medical, social și juridic pe care le presupune acest lucru.

Vă recomandăm și:

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Începe o nouă etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice”. Cât primiți pentru echipamentele vechi

Mon Nov 21 , 2022
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) organizează, începând de luni, ora 10:00, o nouă sesiune a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Potrivit AFM, persoanele fizice au la dispoziţie 5 zile în vederea înscrierii în program prin crearea […]