Conferință internațională la Facultatea de Litere a UOC despre predarea limbajelor de specialitate

universitatea ovidius constanța

Facultatea de Litere – Departamentul de Limbi moderne pentru facultățile nefilologice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) organizează, în perioada 19-20 septembrie, Conferința internațională „Tendințe inovatoare în predarea limbajelor de specialitate în contextul instabilității sociale actuale – INNO-LSP”, ediția a II-a.

Evenimentul își propune să creeze un autentic spațiu de schimb de idei guvernat de gândirea critică și reprezintă o invitație la reflecție asupra metodelor inovatoare pe care cadrele didactice le aplică pentru a-i implica activ pe elevi și studenți în procesul de învățare și pentru a le spori acestora performanțele.

Lucrările Conferinței vor fi deschise joi, la ora 9.30, în Sala Umberto Eco din campus, corp A, de prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prorector al Universității „Ovidius”, și de prof. univ. dr. Cristina Tamaș, decanul Facultății de Litere din cadrul UOC. În plenul conferinței vor susține prezentări prof. univ. dr. Michel Bourse de la Universitatea Galatasaray din Turcia și prof. univ. dr. habil. Aleksandra Matulewska, de la Universitatea Adam Mickiewicz din Polonia.

Evenimentul se va derula în mai multe secțiuni și anume Comunicare, Cultură și identitate, Lingvistică, Didactică și Traductologie. De menționat este că lucrările selectate vor fi publicate în Analele științifice ale Universității „Ovidius” – seria Filologie, indexate într-o serie de baze de date internaționale de renume.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.