Conflict de muncă deschis de doi ucraineni pe o navă din portul Agigea

Marinarii, o parte din familia lor și Adrian Mihălcioiu, reprezentantul ITF în România

Vineri spre sâmbătă, reprezentanți ai unei companii au încercat debarcarea echipajului de la nava Continental aflata in dana 137 a portului Agigea. Conflictul a încetat abia sâmbăta dimineață în jurul orei 3.30, a anunțat Adrian Mihălcioiu, reprezentantul ITF în România.

„Au fost încălcate cele mai elementare drepturi și nerespectate ordinele comandantului navei. Acesta, printr-un document înaintat Poliției de Frontieră și Căpităniei Agigea, a afirmat că s-a pus nava în pericol prin oprirea generatorului de curent și imposibilitatea folosirii mijloacelor de siguranță de la bord. Generatorul a fost repus în funcțiune după câteva minute. Polițiști de frontieră, un ofițer de căpitănie și un inspector ITF au fost prezenți la fața locului. S-a apelat și la serviciul de urgență 112. La bord se mai aflau soția comandantului și cei doi copii minori. Toți au trecut prin traume psihice vineri noaptea.”, a anunțat Adrian Mihălcioiu, reprezentantul ITF în România.

„A fost o încercare de a ii da afara cu forța, noaptea, pentru a sigila nava. A sunat alarma, nu puteai sta înăuntru. Asta se întâmpla pe la două noaptea. Copiii s-au speriat, plângeau, ei au venit vreo cinci cu ciocane și clești să spargă lacătul și să oprească curentul, ca să nu mau poată sta la bord, iar odată plecați, adio bani.”, a precizat acesta.

Armatorul este o firmă din Galați.

Nava Continental

Comandantul a înaintat acum un document de protest tuturor autorităților din țară, din Olanda și Uniunea Europeană.

Miza: salarii de 35.000 de euro

Echipajul navei Continental, sub pavilion olandez, format din comandant și șef mecanic, ambii de origine ucraineană, a intrat într-o formă de protest față de neplata salariilor de 3 luni de zile, suma depășind 35.000 de euro. Operatorul din România, probabil aflat în criză financiară, nu a dorit să efectueze plățile către acești doi marinari. Din informațiile primite de la reprezentanții companiei, în aceeași situație se află mai mulți marinari.

Comandantul navei a decis, începând cu această oră, să întrerupă orice activitate comercială, menținând doar siguranța navei și a facilităților portuare corespunzătoare până la finalizarea situației.

Au fost contactați avocați specializați pentru a demara acțiunile în instanță în cazul în care nici săptămâna viitoare nu se va rezolva acest conflict.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lebedele au ieșit la plimbare pe malul lacului Tăbăcărie

Dum iun. 2 , 2024
Constănțenii care au ajuns duminică seară în parcul Tăbăcărie au avut parte de imagini încântătoare. Lebedele de pe lac au ieșit la o plimbare pe mal și s-au lăsat fotografiate. Câteva imagini, mai jos. Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News. Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. […]

V-ar putea interesa și: