Confort Urban a început marcajele rutiere în cartierul Compozitorilor cu o stradă secundară, pe care locuiește ”băiatul performant” al lui Radu Mazăre

Confort Urban, societatea a Primăriei Constanța, a început să traseze marcaje rutiere în cartierul Compozitorilor. Lucrările nu au început cu una dintre străzile principale (Rapsodiei sau Eduard Caudella), ci, în mod inexplicabil, la prima vedere, cu o stradă scurtă, aflată în mijlocul cartierului, care face legătura între cele două. În această dimineață se trasau marcajele pietonale și se delimita centrul drumului.

Strada cu pricina are însă o calitate: pe ea locuiește Valentin Preda, fost consilier personal al primarului Radu Mazăre, fost secretar de stat în Ministerul Turismului, cel despre care Radu Mazăre spunea că este ”un băiat performant”. Mai exact, la data de 18 decembrie 2012, Radu Mazăre declara că are încredere în Valentin Preda.

„În primul rând, mă aştept ca premierul să-şi ţină promisiunea în ceea ce priveşte Portul, să trecem Legea Portului, după care sunt două chestiuni pe care le vizăm şi unde am putea să facem treabă. Este vorba despre secretarul de stat de la Transporturi, Valerică (n.r. Valentin Preda), un băiat performant şi care este apreciat de la prim-ministru şi până la ultimul parlamentar pentru aceste şase luni de activitate în cadrul Ministerului şi evident, Turismul”

Am putea spune că este o coincidență. Ne aducem aminte însă că prima stradă asfaltată în cartierul Compozitorilor, în anul 2011, a fost Rapsodiei. Nu în întregime însă, ci până la jumătate, adică exact unde locuia Valentin Preda, exact unde acesta construise câteva blocuri de vânzare. Curios sau nu, Confort Urban a declarat că banii s-au terminat la jumătatea străzii. Oamenii de rând din Compozitorilor așteaptă și acum asfaltarea ulițelor. Din păcate, multe din acestea nu sunt incluse nici în acest an în programul de asfaltare. În ciuda insistențelor locatarilor, răspunsul este același: strada dv. nu este inclusă în programul de asfaltare. Mai în glumă, mai în serios, aceștia se roagă ca Valentin Preda să-și cumpere câte o casă pe fiecare stradă a cartierului.

Dacă vreți să știți ce străzi se vor asfalta anul acesta în municipiul Constanța, puteți afla AICI.

Preda Răducu Valentin, pe numele său complet, este cercetat de DNA pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională; trafic de influenţă; complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Detalii AICI.

După ce DNA a formulat aceste acuzații, primul ministru de atunci, Victor Ponta, l-a demis în doi timpi și trei mișcări din funcția de secretar de stat, fapt ce a atras furia vicepreședintelui PSD Constanța, Nicușor Constantinescu.

„Am ştiut din prima clipă că Valentin Preda este nevinovat şi asta s-a dovedit, pentru că nu a fost reţinut. A deranjat foarte mult nişte interese la ministerul Transporturilor şi aşa s-a făcut această înscenare împreună cu DNA-ul. Răul a fost făcut, a fost demis de premier pe motiv că are nu ştiu ce probleme cu DNA-ul, el este demoralizat în acest moment, o să vedem care este situaţia pentru că noi îl susţinem în continuare”, a declarat acesta pentru Evenimentul Zilei, la vremea respectivă.

Valentin Preda a fost membru în Consiliul de Administraţie al CN Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (mai 2010 – mai 2012), director la SC RO-DE Parteners SRL (noiembrie 2009 – ianuarie 2010), secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (februarie – octombrie 2009), inspector de specialitate la Autoritatea Navală Română (noiembrie 2002 – ianuarie 2009), ofiţer de port la Inspectoratul de Stat al Navigaţiei Civile – Căpitănia Zonală Constanţa (iunie1993 – noiembrie 2002) şi personal navigant la Compania de Navigaţie Navrom, Romline Constanţa (iunie 1989 – iunie 1993).


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Portretul femeii-investitor: economisește mai mult decât bărbatul și caută siguranța investițiilor

mie mart. 8 , 2017
Comportamentul financiar diferă semnificativ între bărbați și femei, deși preocupările financiare privind economisirea, investițiile și viitorul familiei sunt la cote ridicate în România. Bursa de Valori București (BVB) a deschis ședința de tranzacționare de pe 8 martie cu un eveniment dedicat egalității de gen, similar cu acțiunile întreprinse de alte […]

V-ar putea interesa și: