Consilierii județeni au aprobat bugetele Spitalului Județean de Urgență și Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta
SCJU va avea un buget de 429.040.237 lei, cu 15.995.304 lei mai mare ca cel din anul precedent

Astăzi, 23 februarie 2022, consilierii judeţeni s-au reunit în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 22 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței. Au fost prezenți un număr de 36 de consilieri județeni, iar ședința s-a ținut în regim de videoconferință.

 Printre cele mai importante proiecte de hotărâre au fost cele care au vizat aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2022, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța și pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Pentru anul curent sănătatea va avea un buget alocat de 472.588.428  lei. Mai exact, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va primi un buget de 43.548.191 lei, cu 7.432.978 lei mai mare decât cel din anul 2021, iar SCJU va avea un buget de 429.040.237 lei, cu 15.995.304 lei mai mare ca cel din anul precedent.

Tot astăzi, a fost aprobată hotărârea privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de Investiții ale Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța pentru anul 2022. Mai exact, această modificare a vizat transferarea unor sume între conturile bugetare ale instituției, fără modificarea valorii totale a bugetului aprobat inițial.

Un alt proiect care a primit aprobarea aleșilor locali a fost cel care privește aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare, a Organigramei și a Statului de funcții pentru Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța. Această hotărâre se impunea, ca urmare a ieșirii din starea de reorganizare juridică, precum și a desemnării administratorilor provizorii, prin HCJ nr. 300/2021, respectiv 29/2022.

Proiectul privind trecerea unui bun imobil (teren+construcție), situat în strada Medeea, nr.25A, municipiul Constanța, județ Constanța, din domeniul public al U.A.T Județul Constanța în domeniul public al U.A.T. Municipiul Constanța, a fost și el aprobat cu un număr de 35 de voturi pentru. Astfel, în urma purtării corespondenței cu Ministerul Educației, în vederea acordului de schimbare a destinației imobilului, s-au constatat anumite inadvertențe privitoare la suprafețele de teren aferente imobilului. Pentru rezolvarea acestor probleme era necesară aprobarea trecerii imobilului înapoi către U.A.T. Municipiul Constanța, pentru respectarea prevederilor legale în vigoare.

Proiectul de hotărâre privind darea în folosință gratuită către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a unui bun mobil achiziționat în cadrul Proiectului „Patrimoniul Cultural Comun – Sursă pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre”, a fost aprobat cu 36 de voturi pentru. În urma implementării acestui proiect, instituția noastră a achiziționat o serie de echipamente în vederea dezvoltării capacității de cercetare a laboratorului de cercetare subacvatică a patrimoniului submers, care au fost date în folosință gratuită în cursul anului trecut. Ca urme a finalizării procedurilor și achiziționării echipamentului de proiecție 3D, se impunea aprobarea acestei transmiteri, astfel încât, instituția de cultură să poată valorifica și expune anumite vestigii din patrimoniul istoric submers.

Un ultim proiect dezbătut și aprobat de către aleșii locali a fost cel cu privire la revocarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, asupra imobilului în care a funcționat Secția Clinică Dermatovenerologie. În urma mutării secției într-un spațiu adecvat desfășurării activităților medicale, imobilul mai sus menționat va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Pentru ca aceste activități să se poată desfășura, conform cerințelor legale în vigoare, proprietatea imobilului nu era suficientă, ci trebuia să existe și dreptul de administrare asupra acesteia. Astfel, a fost aprobat acest proiect cu unanimitate de voturi.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Protecția Consumatorilor Constanța a închis 11 vitrine din două magazine VIDEO

mie feb. 23 , 2022
In cursul zilei de luni 21.02.2022, comisarii din cadrul CJPC Constanța au desfasurat actiuni de control la doua supermarketuri din Constanța. Reprezentanții instituției nu au menționat care sunt cele două magazine, dar au spus că unul este situat pe strada Ștefan cel Mare și unul pe bulevardul Tomis. Aceștia au […]
anpc

V-ar putea interesa și: