Consilierii județeni din Constanța, complici ai abandonului școlar sau nu?

Asociația Elevilor din Constanța solicită tuturor consilierilor județeni să adopte proiectul ce acordă transport județean gratuit elevilor navetiști.

„La peste un an de la adoptarea Legii nr. 226/2020 ce prevede dreptul la transport județean gratuit al elevilor, elevii constănțeni nu beneficiază încă de acest drept. Pentru prima oară, după un an de proteste și solicitări ale elevilor, mingea se joacă la fileul Consiliului Județean Constanța, votându-se un proiect ce își propune să asigure transportul gratuit al elevilor.”, spun reprezentanții AEC.

În opinia asociației, după ce elevii navetiști au suferit de lipsa de interes dovedită de autorități, aceștia au pentru prima dată o șansă reală la o educație echitabilă. Dreptul lor la transport gratuit județean este decis miercuri, 13 aprilie, în ședința de Consiliu Județean, votarea proictului fiind decisivă pentru asigurarea accesului echitabil la educație în județ.

Proiectul depus de consilierii USR la solicitarea AEC prevede abrogarea articolului 3 al HCJ 20/2021 ce condiționează modul în care transportul județean gratuit este acordat, modul în care Mihai Lupu a ținut elevii navetiști acasă: “decontarea cheltuielilor în vederea asigurării gratuității la serviciul de transport județean pentru elevii din învățământul preuniversitar pe tot parcursul anului calendaristic se va face numai după asigurarea fondurilor necesare de la bugetul de stat”. Astfel, prin adoptarea proiectul de hotărâre, drepturile elevilor ar ajunge să fie respectate după luni de lupte.

În acest sens, AEC solicită ferm fiecărui consilier să voteze pentru acest proiect. Fiecare consilier județean ce va vota împotriva adoptării proiectul se va constitui complice al abandonului școlar.

După aproape un an de discuții, dezbateri și proteste cu Consiliul Județean, pentru prima oară suntem cu un pas de rezolvarea problemei. Dacă în ședința de miercuri acest proiect va fi votat, elevii constănțeni vor beneficia pentru prima oară de la adoptarea legii 226/2020 de transport gratuit. Este nevoie ca, odată pentru totdeauna, fiecare consilier județean să își asume faptul că a preluat acest mandat pentru cetățeni. La acest moment, viitorul țării noastre, tinerii, nu au cu ce să ajungă la școală, fiind izolați de educație din cauza neglijenței autorităților. Fiecare consilier județean care va vota împotriva proiectului va dovedi faptul că este un complice al abandonului școlar, care pune ordinele de la partid peste copiii județului.” – Ariana Dudună, președinte AEC.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dumnezeu și oamenii buni îl ajută pe părintele Claudiu Banu să facă minuni

Dum apr. 17 , 2022
De câte ori și-a propus să ajute pe cineva – adică de multe ori – părintele Claudiu Banu a reușit. Evident, nu poate singur. E ajutat de fiecare dată de Dumnezeu, fără doar și poate, dar și de oameni buni care se gândesc la semenii lor mai puțin norocoși (din […]
parintele claudiu banu

V-ar putea interesa și: