Consilierii liberali suferă de amnezie postelectorală

Stâlpișorii de pe strada Poporului erau „halucinanți” pentru PNL Constanța. Acum sunt uitați

De fiecare dată după alegerile locale, se produce un fenomen straniu, în aparență: o amnezie generală. Un văl al uitării se așterne peste promisiunile politicienilor, declarațiile lor par fantome timide care se risipesc în văzduh la cea mai mică atingere.

Din fericire (sau din păcate, pentru ei), verba volant, scripa manent. Așa se face că ne aducem aminte de câte probleme erau înainte de alegeri și cum, deși există în continuare, par să se fi evaporat în convenabilul creuzet al amneziei postelectorale.

În septembrie 2019, consilierii locali PNL erau siderați de o măsură a primarului de atunci, Decebal Făgădău. O măsură BUNĂ a primarului. Iată ce scria liderul de atunci de grup al consilierilor, Adrian Arghirescu.

„Halucinant dar adevărat! Se întâmplă în Constanța anului 2019. Pentru că au cumpărat prea mulți și nu au avut ce face cu ei, autoritățile au montat nu unul ci două rânduri de stâlpișori pe strada Poporului. Constănțenii care locuiesc în zonă și care mi-au trimis aceste fotografii îmi spun că sunt vânați de polițiștii locali care îi amendează imediat ce au oprit mașina pe marginea străzii. Asta în condițiile în care nu există vreun indicator cu “Staționarea interzisă” și strada este una foarte circulată având în vedere că există trei unități de învățământ și foarte mulți comercianți. O nouă dovadă că această administrație este agresivă atât cu șoferii cât și cu pietonii și duce o politică de tip “Dorel” care nu face decât să crească nemulțumirea generală.”

Textul conținea mai multe erori. 1. Stâlpii nu au fost dublați pentru că au fost cumpărați în număr prea mare, ci pentru a bloca mașinile să parcheze între stâlpi și case (se montează în tandem în dreptul garajelor). Se face așa peste tot în lumea asta. Ba, unde sunt trotuare mai late, se pun câte trei rânduri de stâlpi. Am văzut asta în Paris, de pildă. Detalii AICI. 2. Pe strada Poporului, intens circulată, nu prea aveai voie să oprești, pentru că are numai două benzi de mers și, din ce cred, nu are lățimea necesară care să permită, legal, oprirea sau staționarea. Problema a fost însă rezolvată, s-au montat indicatoare rutiere care interzic oprirea. 3. Tocmai pentru că sunt școli în zonă, este extrem de important ca trotuarele să fie folosite de elevi, nu de mașini. Chiar și acum, în ciuda stâlpișorilor și a indicatoarelor, mai sunt șoferi care-și strecoară mașinile pe trotuar. Aveți dovada AICI. 4. Măsura de pe strada Poporului nu a fost nicidecum agresivă cu pietonii (greu de înțeles cum s-a ajuns la această concluzie). Ba dimpotrivă.

Da, e adevărat, dacă pui stâlpișori, nu prea mai găsești loc de parcare. Va trebui să cauți pe străzile lăturalnice, la zeci, ba chiar la sute de metri distanță. Trotuarele sunt însă pentru pietoni, nu locuri de parcare.

Dincolo de aceste considerente, nu putem să nu remarcăm că liberalii au uitat pur și simplu de această problemă „halucinantă” pentru care îl înfierau pe Decebal Făgădău.

PNL deține funcția de primar de peste 100 de zile. N-am văzut niciun proiect de hotărâre de consiliu municipal prin care să ceară desființarea acestor stâlpișori.

Sincer, nici nu mi-aș dori să văd!

Apropo, Adriana Arghirescu este în continuare consilier municipal din partea PNL.

„Am depus astăzi jurământul pentru un nou mandat de consilier local. Este o onoare pentru mine să fiu în continuare în slujba constănțenilor și să fac parte dintr-o echipă puternică și capabilă să repare în Constanța tot ce a distrus administrația PSD în ultimii 20 ani. Îi doresc succes primarului Constanței și îl asigur că atât eu cât și colegii mei îi vom oferi tot sprijinul pentru schimbarea în bine a Constanței.”, spunea aceasta, la învestire.

Articole similare:

Primăria Constanța nu vă scoate la licitație locul de parcare

Un primar din România deschide cutia Pandorei: „În Tokyo nu-ţi poţi cumpăra maşină dacă nu faci dovada locului de parcare”

Revoluție în mobilitatea urbană: Primăria Constanța desființează 1.200 de locuri de parcare și creează piste de biciclete și spații pietonale

Un loc de parcare în Constanța a ajuns să coste cât o mașină

Locurile de parcare de reședință din Constanța ar putea fi scoase la licitație

Unde s-ar putea construi cea mai mare parcare din orașul Constanța

Singura parcare inteligentă din Constanța s-a cam… prostit

În municipiul Constanța nu se mai plătește parcare

Primăria Constanța: „Conducătorii auto ar trebui să se gândească de două ori înainte de a alege trotuarele drept locuri de parcare”

Amenzi de până la 10.000 lei pentru parcarea pe un loc rezervat persoanelor cu handicap

Teo Hira, directorul RAEDPP, merge pe drumul deschis de Decebal Făgădău

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.