Consilierii liberali vor să închidă o parte din bulevardul Tomis din aprilie până în octombrie, în weekend-uri

Consilierii liberali din municipiul Constanța au redactat o hotărâre de consiliu local prin care vor să închidă o parte din bulevardul Tomis din aprilie până în octombrie.

Liberalii vor să inițieze programul „Constanța Coffee Break”, prin care să instituie o zonă de promenade pe bd Tomis, tronsonul cuprins între intersecția bd Tomis/bd Mamaia (zona Capitol) și intersecția bd Tomis/str Traian (zona Lupoaică), prin restricționarea traficului rutier în perioada cuprinsă între ultimul weekend din aprilie și ultimul weekend din luna octombrie, de vineri ora 19.00 până luni ora 02.00 și în zilele de sărbători legale cuprinse în această perioadă.

HCL-ul prevede că „prevederile se vor pune în aplicare doar cu avizul poliției rutiere”.

În referatul de aprobare scrie că decizia a fost luată deoarece „așezarea geografică a municipiului Constanța duce cu gândul la mare, la plimbări, la tot ceea ce face legătura cu turismul, în general” și că „centrul orașului, cu clădiri cu iz interbelic, îndeamnă la o plimbare… la bulevard”, însă „o astfel de plimbare nu se poate imagina printer autoturismele epocii modern, în atmosfera poluată în care nu se mai simt miresmele care îți amintesc de vecinătatea mării”.

Proiectul este inițiat de consilierii Ionuț Rusu, Adriana Câmpeanu, Adriana Arghirescu, Costin Avătavului, Mihaela Andrei, Cristian Omocea, Marian Nazîru, Ateș Casimceali, Teodor Popa, Daniel Tatu.

Proiectul a primit deja avizul comisiilor de specialitate nr. 3 și 5 și cel mai probabil va fi prezentat pe ordinea suplimentară în ședința de vineri, 28 mai.

Iată cum arată:

Un alt proiect pe ordinea de zi prevede cumpărarea sau construirea unei noi primării. Detalii aici:

https://www.ct100.ro/vergil-chitac-vrea-sa-cumpere-sau-ca-construiasca-o-primarie-noua/
Zen Residence
energia residence2 thoughts on “Consilierii liberali vor să închidă o parte din bulevardul Tomis din aprilie până în octombrie, în weekend-uri

  1. Noaptea minții, cu ce gândiți fraților, și cei care stau in zona respectiva sau in Piata Ovidiu cu ce au greșit. Să ajungi la spital ocolești jumătate de oras, cine a văzut drum cu sens unic la poarta spitalului.
    O sa fim orașul cu cel mai încâlcit trafic și cu cele mai mari ambuteiaje din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vergil Chițac vrea să cumpere sau să construiască o primărie nouă

Wed May 26 , 2021
Ședința de consiliu municipal Constanța de vineri are o ordine suplimentară extrem de interesantă. Unul din puncte prevede transformarea, din când în când, a unei porțiuni a bulevardului Tomis în zonă pietonală. Altul se referă la cumpărarea sau construirea unei noi primării. În referatul de necesitate se arată că Primăria […]
Primăria Constanța trebuie să recupereze peste 282.000 de lei din autorizații de construire