Consilierii liberali vor să închidă o parte din bulevardul Tomis din aprilie până în octombrie, în weekend-uri

Consilierii liberali din municipiul Constanța au redactat o hotărâre de consiliu local prin care vor să închidă o parte din bulevardul Tomis din aprilie până în octombrie.

Liberalii vor să inițieze programul „Constanța Coffee Break”, prin care să instituie o zonă de promenade pe bd Tomis, tronsonul cuprins între intersecția bd Tomis/bd Mamaia (zona Capitol) și intersecția bd Tomis/str Traian (zona Lupoaică), prin restricționarea traficului rutier în perioada cuprinsă între ultimul weekend din aprilie și ultimul weekend din luna octombrie, de vineri ora 19.00 până luni ora 02.00 și în zilele de sărbători legale cuprinse în această perioadă.

HCL-ul prevede că „prevederile se vor pune în aplicare doar cu avizul poliției rutiere”.

În referatul de aprobare scrie că decizia a fost luată deoarece „așezarea geografică a municipiului Constanța duce cu gândul la mare, la plimbări, la tot ceea ce face legătura cu turismul, în general” și că „centrul orașului, cu clădiri cu iz interbelic, îndeamnă la o plimbare… la bulevard”, însă „o astfel de plimbare nu se poate imagina printer autoturismele epocii modern, în atmosfera poluată în care nu se mai simt miresmele care îți amintesc de vecinătatea mării”.

Proiectul este inițiat de consilierii Ionuț Rusu, Adriana Câmpeanu, Adriana Arghirescu, Costin Avătavului, Mihaela Andrei, Cristian Omocea, Marian Nazîru, Ateș Casimceali, Teodor Popa, Daniel Tatu.

Proiectul a primit deja avizul comisiilor de specialitate nr. 3 și 5 și cel mai probabil va fi prezentat pe ordinea suplimentară în ședința de vineri, 28 mai.

Iată cum arată:

Un alt proiect pe ordinea de zi prevede cumpărarea sau construirea unei noi primării. Detalii aici:


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

2 comentarii

  • Noaptea minții, cu ce gândiți fraților, și cei care stau in zona respectiva sau in Piata Ovidiu cu ce au greșit. Să ajungi la spital ocolești jumătate de oras, cine a văzut drum cu sens unic la poarta spitalului.
    O sa fim orașul cu cel mai încâlcit trafic și cu cele mai mari ambuteiaje din Romania.

  • din putul gandirii

Leave a Reply

Your email address will not be published.