Consilierii locali au scăpat Constanța de o cheltuială de 15 milioane euro, aparatul administrativ al primarului s-a făcut de râs

parcare-primaria-constanta-2
Primăria Constanța

Consilierii locali nu au votat proiectul de hotărâre prin care erau chemați să fie de acord sau nu cu exercitarea dreptului de preempțiune referitor la un teren de 7 de hectare care aparține omului de afaceri Grigore Comănescu (a nu se confunda cu Gabriel Comănescu, de la GSP).

Proiectul a primit aviz nefavorabil în două comisii de specialitate, iar în plen s-au consemnat un vot pentru, unul împotrivă, restul fiind abțineri.

Foarte bine a punctat lucrurile liderul de grup al PSD, Costin Răsăuțeanu, care a explicat că acum, în prag de iarnă și cu Termoficare Constanța SRL care gâfâie, nu este oportună o astfel de cheltuială. Acesta a atras atenția și asupra faptului că viceprimarul Ionuț Rusu și city managerul Felicia Ovanesian nu au discutat proiectul înainte de ședință, cel dintâi cerând tot felul de explicații.

Aceasta din urmă a susținut proiectul și a menționat – pe bună dreptate – că este nevoie de un parc industrial și/sau tehnologic. A spus că primăria nu a identificat, în doi ani, un teren care să se preteze. A spus însă, referitor la expirarea dreptului de preempțiune, că pot fi mai multe interpretări juridice.

Reprezentanta companiei care deține terenul le-a explicat consilierilor locali, foarte clar, că acest drept de preempțiune a expirat și că există un contract de vânzare – cumpărare pentru suma de 15 milioane de euro, atrăgând atenție asupra confuziei dintre drept de preempțiune și expropriere.

Recomandare: Grigore Comănescu, cel mai hăituit om de afaceri din Constanța. Ce mizerie i-a pregătit primăria

Foarte trist în această ședință a fost modul în care a fost condusă de aparatul de specialitate. La un moment dat, reprezentanții primarului au cerut consilierilor să modifice proiectul de hotărâre, dar niciunul nu a dorit să o facă. S-a ajuns la un blocaj. Pur și simplu nu au mai știut ce să facă. Soluția a fost să se roage pur și simplu de viceprimarul Rusu să formuleze amendamentul, în condițiile în care acesta deja refuzase. A făcut-o în cele din urmă, dar amendamentele nu au trecut. Alt impas. În cele din urmă, s-a votat proiectul inițial, fără amendament.

Este clar – și mai mulți consilieri au atras atenția – că ședințele trebuie pregătite mult mai bine.

Ședința poate fi urmărită mai jos.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

49 de școli din județul Constanța nu vor avea apă. Ce măsuri s-au luat

Tue Sep 20 , 2022
Mâine, 21.09.2022, și în primele ore ale zilei de 22.09.2022, mai multe unități de învățământ nu vor avea apă curentă. Unele din ele se află în municipiul Constanța, altele în Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie Nord, Techirghiol. Se întâmplă asta pentru că RAJA face unele lucrări la rețelele de distribuție a […]