Consilierii locali din Constanța au stabilit ce dimensiuni trebuie să aibă un loc de parcare

Lățimea minimă a locului de parcare trebuie să fie de 2,30 metri

Consilierii locali din Constanța au stabilit ce dimensiuni trebuie să aibă un loc de parcare aferent construcțiilor noi.

Astfel, dimensiunea unui loc de parcare trebuie să fie de minimum 5 metri lungime și de minimum 2,30 metri lățime.

Prevederea a fost votată de toți cei 24 de consilierii locali prezenți la ședința din decembrie, din cei 27 pe care îi are municipiul. Aceștia au votat astfel modificarea regulamentului de parcări valabil din2017.

Niciun consilier local nu a propus, însă, și o modificare prin care cei care construiesc blocuri noi să fie obligați să construiască două locuri de parcare pentru fiecare apartament, așa cum se întâmplă în alte orașe ale țării, cum ar fi Brașov. Măsura este aproape obligatorie, nu numai binevenită, în condițiile în care mulți constănțeni au două mașini, alții chiar mai multe, și în condițiile în care aceștia mai primesc și vizite. În prezent, dezvoltatorii imobiliari au obligația să construiască 1,2 locuri de parcare pentru fiecare apartament mai mic de 100 mp.

În opinia noastră, consilierii locali, indiferent de culoarea politică, nu propun obligativitatea ca pentru fiecare apartament să existe două locuri de parcare pentru că nu vor să deranjeze firmele care îi subvenționează în campaniile electorale (și nu numai).

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.