Cum vrea consilierul local Tudorel Chesoi să aducă mai mulți bani școlilor

Tudorel Chesoi

Școlile se confruntă cu o situație ciudată, pusă pe tapet ieri, de consilierul local PNȚCD Tudorel Chesoi.

Despre ce este vorba? Unitățile de învățământ au dreptul, prin lege, să închirieze diferite spații care le aparțin, fie, de exemplu, că este vorba despre un chioșc în curtea școlii, fie că este vorba despre sala de sport, în afara orelor de curs. Din banii obținuți, jumătate se întorc la primărie, primărie care este însă obligată de lege să asigure finanțarea școlilor. O situație absurdă, numai bună de un roman semnat de Kafka.

Lucrurile nu se opresc însă aici.

”Din acei 50% care le rămân, școala este obligată, conform legii, să plătească 16% ca impozit pe veniturile din chirii, dar să plătească și impozitul pe teren, conform prevederilor intrate în vigoare în acest an. Astfel, școlile care au imobile închiriate nu mai rămân nici cu jumătate din sume, deși sumele nu sunt foarte mari, ci de ordinul a câteva sute de lei”, a spus Tudorel Chesoi.

Acesta spune că metodologia de lucru privind imobilele închiriate aflate în administrarea școlilor a fost emisă în februarie 2012 și avizată de Prefectura Constanța în martie 2012, urmând să expire luna viitoare. În acest sens, consilierul Tudorel Chesoi invită toți factorii implicați la un dialog în vederea găsirii celei mai bune soluții pentru ca școlile să aibă mai mulți bani, implicit pentru un act educațional mai eficient.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un adevărat arsenal descoperit la doi constănțeni

Thu Feb 25 , 2016
Poliţiştii Serviciului Arme Exploziv şi Substanţe Periculoase au depistat 8 arme, muniţie, obiecte pirotehnice şi capse pentru cartuşe de vânătoare. Astfel, poliţiştii au ridicat de la I.S.P., în vârstă de 67 de ani, din Cernavodă, cinci arme dintre care trei de vânătoare cu alice, una de vânătoare mixtă şi una […]