Consilierul local Tudorel Chesoi vrea să vă debranșați mai repede și mai ieftin de la RADET

Chesoi gigacalorie
Tudore Chesoi a prezentat presei cum arată un dosar de debranșare de la RADET. Are 25 de pagini

După ce a redus impozitele pentru firme și a adus îmbunătățiri unor școli pe care le reprezintă, Tudorel Chesoi, cel mai activ consilier local din municipiul Constanța, vrea să vă ajute să vă debranșați mai repede și mai ieftin de la RADET.

Consilierul PNȚCD a depus astăzi un proiect privind reducerea taxei de debranșare/deconectare de la rețeaua de furnizare a energiei termice a RADET Constanța și eliminarea taxei pentru obținerea avizului în acest sens.

Motivul pentru care a făcut acest lucru este lesne de înțeles: tot mai mulți constănțeni vor să se debranșeze de la rețeaua centralizată, pentru că plătesc mult și serviciile furnizate de RADET și CET sunt de proastă calitate. Pentru un apartament cu 4 camere, racordat la CET, costul căldurii a fost de 860 de lei, spune consilierului, în timp ce pentru un apartament similar, dar cu centrală pe gaz, costul este de circa 300 de lei.

”De la CET până la punctul termic, pierderea oficială declarată pe care o suportă constănțenii este de 30%. Pe lângă acest procent, intervine și economia făcută de o centrală pe gaz, care este cel puțin la jumătate din prețul rămas. Ca atare, putem ajunge la o gigacalorie aproximativ de trei ori mai mică, deci de la 400 de lei la circa 133 de lei. Cu această diferență, Primăria ar putea face foarte multe pentru constănțeni”, a spus Tudorel Chesoi.

Consilierul a spus că acest aspect în preocupă ”în mod dezinteresat”. Deși nu a menționat, pot să vă spun că nici locuința sa personală, nici birourile nu sunt racordate la CET, ci au centrale individuale pe gaz.

Prețul este însă numai unul dintre aspectele proiectului său de hotărâre de consiliu local.

”Am rămas foarte revoltat față de acțiunile RADET vizavi de cetățenii Constanței. Mă refer aici la faptul că RADET percepe taxe pentru debranșare, din punctul meu de vedere nejustificate, pentru că salariații RADET sunt oricum plătiți, sunt oricum acolo, li se decontează oricum combustibilul pentru deplasări și primesc bani, pentru tot ce fac, din bugetul Primăriei. Atunci, întreb retoric: de ce pentru branșare RADET nu percepe nicio taxă, iar la debranșare percepe o taxă, pentru avizul de debranșare sau de REFUZ al debranșării, de 177 de lei, și pentru deplasarea și punerea unor dopuri, în cazul în care se aprobă debranșarea, un cost de 494 de lei?”, a spus consilierul local.

Tudorel Chesoi a mai precizat că oamenii sunt puși pe drumuri de multe ori inutil. Pentru a obține acest aviz de la RADET, proprietarii trebuie să completeze o documentație stufoasă, care are nu mai puțin de 25 de pagini.

Un alt lucru pe care vrea să îl schimbe consilierul PNȚCD Tudorel Chesoi este ca RADET să primească cererile de debranșare pe tot parcursul anului, nu numai atunci când nu se mai furnizează căldură, cum o face acum.

”Păi de ce, domnule director Popa, să nu primiți documentația în orice perioadă a anului? O aprobați atunci când se poate interveni la debranșare”, a spus Tudorel Chesoi.

În proiectul său de lege se prevede totuși o taxă pentru debranșare, dar de numai 50 de lei (în loc de 494 lei plus 177 lei). De asemenea, se prevede că RADET trebuie să răspundă în termen de 30 de zile cererilor pe care le primește.

De asemenea, avizele se vor acorda gratuit.

Proiectul a fost depus astăzi la Primăria Constanța, urmând să fie analizat în comisiile de specialitate și apoi propus spre vot consilierilor locali.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proiecte de nota 10 la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

mar mart. 22 , 2016
Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, a obținut nota 10 la proiectul de management organizat de Consiliul Județean Constanța. Din comisie au făcut parte doi experți în biologie și doi reprezentanți ai CJ. Adrian Bîlbă a declarat pentru Constanța 100% că principalele două proiecte pe care le […]

V-ar putea interesa și: