Consilierul personal al viceprimarului USR din Constanța a dat în judecată un jurnalist și îi cere 25.000 de euro, salariul minim pe care îl câștigă un român în aproape 7 ani

Valentin Jalbă alături de Stelian Ion, lider USR. Foto: Constanta.info

La circa un an de la alegerile locale, cei doi viceprimari ai municipiului Constanța, Ionuț Rusu, PNL, și Florin Cocargeanu, USR, și-au numit consilieri personali, plătiți din bani publici. Legea permite.

Un jurnalist din Constanța, Dorian Hapurnea, a atras însă atenția, printr-un articol în publicația Constanta.info, că „ni s-a promis transparență, la alegerile din 2020. Și ni s-a promis că Primăria Constanța va fi „ocupată” de oameni capabili, aleși în baza unor criterii de competență prin concursuri care să dea șansa oricărui constănțean să ajungă în administrația locală.”

Acesta atrage atenția că, la un an distanță, lucrurile nu stau deloc așa.

„Liberalii și USR-iștii s-au înghesuit să-și aducă oamenii de partid în toate consiliile de administrație și în toate funcțiile posibile, într-un mod atât de agresiv cum nici măcar PSD-iștii la vremea lor n-au făcut-o. Cel mai recent exemplu este modul în care cele două tabere, de comun acord, au inventat funcția de „consilier al viceprimarului”. Deci după ce că în Primăria Constanța avem doi viceprimari numiți pe criterii politice, nu pe criterii de competență, noua administrație s-a gândit că nu e suficient și a inventat și funcția de consilier al viceprimarului, câte un consilier atât pentru Ionuț Rusu cât și pentru Florin Cocargeanu. Și, evident, a adus în funcțiile respective doi oameni recomandați de un singur criteriu: apartenența la PNL și respectiv USR.”, scrie jurnalistul.

Au urmat detalii despre cele doi consilier. Unul dintre ei, Valentin Jalbă, consilierul viceprimarului USR, s-a simțit lezat de cele scrise despre el și l-a acționat pe ziarist în instanță, cerându-i nu mai puțin de 25.000 de euro, adică circa 123.750 de lei. Dacă ne raportăm la salariul minim net pe economie, de 1.524 de lei, asta înseamnă că a cerut salariul minim pe care îl câștigă un român în aproape 7 ani.

Ce l-a supărat pe tânărul consilier, membru USR, care se poza alături de Stelian Ion, fost ministru al justiției? Iată textul din Constanta.info:

„Valentin Jalbă, antreprenorul de succes eșuat în Constanța pe un post politic

Viceprimarul USR, Florin Cocargeanu, a angajat și el un consilier în cadrul cabinetului din Primăria Constanța. Din 13 septembrie, omul care îi duce geanta viceprimarului este colegul său de partid, Valentin Jalbă. Profilul este din nou, același. O pagină de facebook care abundă în postări politice și nimic să-l recomande pentru funcția obținută pe linie de partid.

Născut în 1990 la Turnu Măgurele, tânărul USR-ist, Valentin Jalbă este fiul mult mai cunoscutei sale mame, o cunoscută și apreciată jurnalistă la nivel local. Din păcate, însă, exceptând un CV bine scris, dar fără acoperire în realitate, tânărul e departe de calitățile mamei sale.

Dacă te iei după CV-ul prezentat de Valentin Jalbă, acesta se recomandă antreprenor, expert în marketing, cu studii pe la cele mai prestigioase universități din lume și cu experiență acumulată prin marile companii ale lumii. Greu de înțeles, dacă te iei după CV, cum a ajuns tânărul expert înapoi în Constanța, când marile companii se băteau pentru a-l angaja.

Ce știm este că odată revenit în oraș, Valentin Jalbă a creat o companie care se prezintă drept FairCrate. Singurii bani pe care compania condusă de trei acționari a reușit să-I câștige au venit tot de la USR. Consilierul lui Cocargeanu a înființat prin compania sa un ziar online, numit Sursă Sigură, pe care l-a umplut de articole pro USR-iste, pentru a-și ajuta astfel colegii. Evident, partidul s-a recompensat, parte din banii de campanie mergând către acea publicație. Că doar o mână spală pe alta. Și, când banii s-au terminat, tânărul expert de nivel mondial a aterizat într-o funcție obținută pe linie de partid iar publicația a fost abandonată, urmând probabil să fie reactivată la nevoie. Valentin Jalbă e acum bine așezat la robinetul cu bani publici. Ca orice alt constănțean competent, nu-i așa?
Așadar, din 13 septembrie, USR-istul Valentin Jalbă încasează 9200 de lei de la Primăria Constanța, ocupând postul de consiler în cadrul cabinetului viceprimarului Florin Cocargeanu.

Așa cum spuneam, în ambele cazuri, angajările s-au făcut în secret, fără concursuri, singurul criteriu fiind apartenența la partidul potrivit. Așa consideră domnii din PNL și USR că trebuie să se facă angajările în Primăria Constanța: pe pile și pe bani mulți.”

Am cerut un punct de vedere de la Valentin Jalbă, pentru a înțelege de ce l-a dat în judecată pe jurnalist și de ce s-a oprit asupra sumei de 25.000 de euro.

„L-am acţionat în instanţă pe Dorian Hapurnea în nume personal pentru mai multe afirmații extrem de grave, demonstrabil nereale, pe care le-a făcut despre mine în articolul publicat pe 23 oct. 2021, fără să facă măcar un minimum de verificări rezonabile, deşi chiar avea la îndemână această posibilitate.

Precizez că, după ce a primit citația prin care este înștiințat că este acţionat în instanță de Valentin Jalbă, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a primit o citație de la partidul din care fac parte. Oare cu ce scop Dorian Hapurnea dezinformează cu bună știință cu privire la cine i-a intentat procesul?

Este prima oară când acționez pe cineva în instanță, nefiind o fire litigioasă, însă am decis că derapajul a fost suficient de grav încât să iau această decizie. Ultimul lucru pe care mi-l doream era să dau în judecată pe cineva din presă, în condițiile în care mama mea lucrează în domeniu, inoculându-mi de-a lungul timpului respect față de cei care practică această meserie.

De altfel, însuși Dorian Hapurnea realizează că răspândirea de informații nereale despre cineva este o abatere gravă de la moralitate și chiar de la lege, menționând într-un mesaj publicat pe Facebook că a acționat în instanță un primar care a spus neadevăruri despre dumnealui, iar judecătorii i-au dat dreptate. Îl felicit cu acest prilej pentru că a demonstrat în instanță că afirmațiile făcute despre dânsul au fost neadevărate.

Cu privire la suma pe care am cerut-o drept daune morale, confirm că este vorba de 25.000 de euro. Suma cerută va fi folosită pentru repararea prejudiciului în modul în care consider că este corect. Vă asigur că nu este vorba despre vacanțe exotice. Concret, în cazul în care justiția îmi dă dreptate, după acoperirea costurilor asociate procesului, toată suma rămasă (până la ultimul leu) va fi folosită exclusiv într-un mod constructiv pentru societate, pe care îl voi anunța imediat după încheierea procedurilor legale.”

O precizare: jurnalistul a afirmat că „băieții de la USR l-au dat în judecată” și că Valentin Jalbă este membru USR. Din informațiile noaste, organizația nu s-a delimitat de acțiunea lui.

COMPLETARE

Valentin Jalbă a dorit să folosească un drept la replică la acest articol, pe care îl redăm mai jos:

„Referitor la ultima precizare pe care ați făcut-o la finalul articolului, menționez că în punctul meu de vedere mă refeream la faptul că Dorian Hapurnea a scris într-o postare pe Facebook „A venit citația de la USR Constanța”, lucru factual neadevărat și care induce voit în eroare opinia publică. Citația menționează că Valentin Jalbă l-a acționat în instanță.”
Un comentariu la “Consilierul personal al viceprimarului USR din Constanța a dat în judecată un jurnalist și îi cere 25.000 de euro, salariul minim pe care îl câștigă un român în aproape 7 ani

  1. Sa il angajeze avocat pe stelian ion.Omul are experienta!Consilierul platit din bani publici mai bine, transparent, arata diplonele obtinute si rezultatele muncii sale la companiile vestite unde sustine ca a muncit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Certificatul verde nu va mai fi obligatoriu în Marea Britanie. Valul 5 aproape a trecut

mie ian. 19 , 2022
Dr. Tudor Toma, medic pneumolog în Marea Britanie a declarat pentru News.ro că peste o săptămână, pe 26 ianuarie, certificatul verde nu va mai fi obligatoriu în Marea Britanie şi că deja medicii epidemiologi au anunţat că valul 5 al pandemiei aproape a trecut în Anglia. Măsurile restrictive vor fi […]

V-ar putea interesa și: