Consiliul Concurenței investighează Orange și RCS&RDS pentru comportament abuziv

consiliul concurentei

Consiliul Concurenței a anunțat vineri declanșarea a două investigații ce vizează un posibil comportament abuziv al Orange și RCS&RDS pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament. Autoritatea spune că are indicii că, fără a avea o justificare economică, fiecare dintre cele două companii a impus un tarif excesiv, cel puțin pentru o parte dintre consumatorii săi, pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcției.

„Pentru a obține autorizație de executare a unor lucrări de construcții sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de rețele, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a se asigura că acea construcție propusă nu afectează în nici un fel rețelele deținute de aceștia.
Reamintim faptul că, în primăvara acestui an, autoritatea de concurență a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Telekom Romania Communications pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.”
, spune autoritatea.

Consiliul Concurenței a mai precizat că a efectuat inspecții inopinate la sediul companiilor Orange și RCS&RDS, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei. Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor relevante în vederea clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Proiecte de final de an pentru elevii Școlii „Gheorghe Țițeica”

Fri Dec 24 , 2021
Anul 2021 se încheie pentru elevii de la Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” prin implicarea în diferite proiecte, care vizează atât domeniul activităților școlare, cât și al celor extrașcolare. La începutul lunii decembrie, elevii clasei a IV-a A, coordonați de doamna prof. înv. primar Marioara Pelican, au finalizat proiectul „Marea […]
scoala-gheorghe-titeica