Consiliul Județean Constanța a câștigat litigiul cu o firmă apropiată de Nicușor Constantinescu

Zidurile exterioare ale cetății Capidava. Foto: Matca Vision Studio, iunie 2020

Consiliul Județean Constanța a câștigat procesul, în litigiul împotriva S.C. Mara Construct SRL și va recupera prejudiciul creat Județului de aceasta, a anunțat instituția, printr-un comunicat de presă.

CJC a prezentat un scurt istoric al parcursului relațiilor contractuale și judiciare dintre UAT Județul Constanța și societatea sus menționată. Astfel, în anul 2014 s-a încheiat Contractul de execuție lucrări nr. 19217, ce avea ca obiect execuția de lucrări a Proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava”.

Din anul 2015,  S.C. Mara Construct SRL este implicată într-un litigiu penal, în care Consiliul Județean Constanța, la solicitarea DNA, s-a constituit parte civilă pentru recuperarea sumei de 36.927.468,87 lei. Astfel, s-a decis rezilierea Contractului de execuție încheiat între UAT Județul Constanța și S.C. Mara Construct SRL.

Cetatea Capidava. Foto: Matca Vision Studio, iunie 2020
Cetatea Capidava. Foto: Matca Vision Studio, iunie 2020

În anul 2016, Tribunalul Constanța a deschis procedura de insolvență asupra societății amintite. În cadrul acestei proceduri, UAT Județul Constanța a contestat Tabelul preliminar al creanțelor și a solicitat înscrierea la masa credală cu suma totală de 57.066.443,21 lei.

Prin Decizia Civilă nr. 182/ 29.06.2020 a Curții de Apel Constanța, rămasă definitivă, se admite contestația UAT Județul Constanța în sensul înscrierii la masa credală cu suma integrală a proiectului.

„Mereu am avut încredere în instanțele judecătorești și în faptul că vom recupera prejudiciul creat de S.C. Mara Construct. Încasarea acestei sume reprezintă o victorie pentru noi, pentru locuitorii județului,  cultura și turismul din zonă. Sunt convins că, în ciuda tergiversărilor, independente de voința Consiliului Județean Constanța, acest obiectiv major va fi finalizat și va reprezenta încă o pagină de istorie păstrată pentru noi și generațiile viitoare. Cu toată încrederea, Constanța va merge înainte și eu voi depune orice efort pentru ca oricine prejudiciază Consiliul Județean Constanța și implicit locuitorii județului să răspundă pentru faptele săvârșite”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța

Cuantumul cu care UAT Județul Constanța este înscrisă la masa credală este în valoare totală de  57.066.443,21 lei, compusă din 36.927.468,87 lei – suma cu care Consiliul Județean Constanța este parte civilă în dosarul penal nr. 2640/ 118/ 2016 și din 20.138.974,34 lei – suma generată de clauzele contractuale.

Mara Construct SRL a fost înființată în anul 2007, sociat unic și administrator fiind Sanda Ciocoiu, o persoană apropiată de fostul președinte al CJC, Nicușor Constantinescu. Sanda Ciocoiu era și administrator al Conpress Holding SRL, o societate în care au fost asociați Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre. După ce a fost înființată, Mara Construct SRL a ajuns în proprietatea soțului, iar în 2010, acesta a trecut societatea pe numele fiicei lor, Maria Cătălina Ciocoiu, care a devenit asociat unic, iar administratorul societății a fost numit Constantin Dima, scrie Info Sud-Est. În luna mai 2010, Maria Cătălina Ciocoiu se căsătorește și își schimbă numele de familie în Lăpăduș. Nașul de cununie al tinerei a fost nimeni altul decât Nicușor Constantinescu. Un an mai târziu, în 2 noiembrie 2011, societatea finei semna contractul de atribuire a lucrărilor cu Consiliul Județean condus de nașul ei, în proiectul reabilitării Monumentului Triumfal Tropaeum Traiani. După cununia din 2010, SC Mara Construct SRL a mai câştigat numeroase contracte finanțate din bugetul județului Constanța, în cadrul cărora autoritatea contractantă era Consiliul Județean condus de nașul tinerei.


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Trei elevi din Constanța au obținut nota 10 la Bacalaureat. Felicitări!

Tue Jun 30 , 2020
Trei elevi din Constanța au obținut nota generală 10 la examenul de Bacalaureat. Cei trei sunt de la Liceul Teoretic Ovidius Constanța, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanta și Liceul Teoretic Internațional de Informatica Constanța. Felicitări lor, elevilor și părinților! La nivelul județului Constanța, 399 de candidați au obținut note […]
bacalaureat