Consiliul Județean Constanța aduce TIFF la Constanța. Vor fi difuzate numai 5 filme. La festivalul din Cluj au fost circa 200

Consiliul Județean Constanța a avut inițiativa de a aduce și aici „Caravana firmelor TIFF”. TIFF a devenit deja un brand al Clujului, care a atras anul acesta 102.000 de plătitori de bilete. Vestea bună este că, în 2022, caravana ajunge în premieră în Constanța. Vestea proastă este că, în timp ce la Cluj au fist circa 200 de proiecții, la noi vor fi numai 5.

„În perioada iulie-august, constănțenii pot urmări, în aer liber, filme selecționate și premiate la Transilvania Internațional Film Festival – TIFF. Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor, compartiment Exploatare a Filmelor, organizează proiectul cultural cinematografic „CARAVANA FILMELOR T.I.F.F.”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.”, a anunțat Centrul Burada, subordonat CJC (același centru care a oferit gratuit Sala Jean Constantin pentru propagandă kazahă).

Proiecțiile vor avea loc în Parcul Tăbăcăriei, în perioada iulie-august, la sfârșitul săptămânii în intervalul orar 21:00-23:00. 

Cinci filme, vor fi vizionate în premieră în orașul Constanța, în aer liber după următorul program:  

  • 17 iulieIllusions perdues – Iluzii pierdute, drama istoric – durata 149 min producție Franța 2021, 1 proiecție – Distins recent cu șapte premii César, printre care și Cel mai bun film; 
  • 24 iulie – Alcarràs, drama, durata 112 min – Spania – 1 proiectie (câștigător Ursul de aur, Festivalul Berlin 2022) – Câștigător al Ursului de Aur la cea de-a șaptezecișidoua ediție a Berlinalei, filmul spune povestea unei familii de fermieri dedicați cultivării pământului ca meserie generațională, dar pe care provocările noilor vremuri o obligă să-și schimbe modul de viață.
  • 31 iulie – Maigret, drama, crima, durata 89 min – Franta – 1 proiectie – Legendarul actor Gérard Depardieu revine pe marele ecran în Maigret, cel mai nou film al multi-premiatului regizor Patrice Leconte. Spectatorii vor avea ocazia să-l urmărească într-un rol care-i vine mănușă, cel al comisarului Maigret, personaj iconic creat de romancierul Georges Simenon, care anchetează cazul misterios al unei crime care a îngrozit Parisul.
  • 7 august Om câine, drama , durata 108 min – Romania – 1 proiectie ( filmat a Constanta) – Mențiune specială a juriului Zilelor Filmului Românesc pentru Scurtmetraj la TIFF
  • 14 august –  Pentru mine tu esti Ceausescu , documentar durata 100 min – Romania – 1 proiectie – Premiul secțiunii What’s Up Doc în cadrul TIFF

„Iubite de public și apreciate de critică, filmele ce urmează a fi difuzate sunt unele dintre cele mai interesante filme, reprezentând o metodă educativă și relaxantă de petrecere a timpului.  Invităm toți constănțenii și turiști de pe litoral pasionați de cinematografie, să vizioneze filme de calitate într-o atmosferă relaxantă”, a declarat Laura Abibula Ștefania Stroe, directorul general interimar al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Pentru vizionarea filmelor nu se percepe tarif. Constănțenii sunt așteptați în fiecare duminică începând cu data de 17 iulie, pentru 5 filme din cadrul TIFF. Locația din Parcul Tăbăcăriei este în spatele restaurantului Zodiac, în apropiere de Satul de Vacanță.

P.S. Directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, a lăsat un comentariu la articol, pe care, pentru informarea corectă și completă a dv., îl publicăm și aici:

„Pentru corectitudine: este vorba despre Caravana filmelor TIFF, un proiect prin care organizatorii aduc in mai multe orase din tara doar cateva filme, care au fost proiectate in anul respectiv la Cluj. Se intampla asta in fiecare an, si numarul filmelor proiectate este legat strict de structura proiectului. Nu poate fi facuta o comparatie cu proiectul mamut al festivalului de la Cluj, aflat anul acesta la a 21-a editie. In schimb, incepand de anul acesta, Constanta va avea un festival propriu de film, care, sa speram, va creste de la an la an in mod organic, si poate peste cativa ani vom putea sa comparam lucrurile.”

Sursă foto: Tiff.ro

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Arhiepiscopia Tomisului continuă să îi ajute pe refugiații din Ucraina cu produse, cazare, servicii și sânge

Tue Jul 5 , 2022
În perioada 16 mai -1 iulie 2022, ajutorul umanitar oferit de către Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului, în contextul războiului din Ucraina, a constat în: sprijin material direct: hrană caldă, produse alimentare, hrană bebeluși, produse igienico-sanitare și produse non-alimentare (pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.) în valoare de 78.371 lei; […]
arhiepiscopie