Consiliul Județean Constanța explică de ce a pierdut contractul de 5 milioane euro pentru extinderea Delfinariului

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, în calitate de coordonator al Direcției Generale de Proiecte, a făcut joi declarații referitoarea la pierderea contractului de 5 milioane de euro pentru extinderea Delfinariului.

Proiectul privind extinderea Delfinariului s-a derulat în cadrul Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism – Masterplanul investiţiilor în turism – şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 558 din 4 august 2017.

Conform acestei hotărâri, ordonatorul principal de credite/investitor este Ministerul Turismului, ordonatorul de credite (secundar/terţiar) și totodată beneficiarul investiției este Unitatea Administrativ – Teritorială Județul Constanţa.

Contract de execuție a fost încheiat cu Manelli Impresa S.R.L. și avea o valoare de 17.642.527,29 lei, exclusiv TVA.

Potrivit prevederilor contractuale, termenul de execuție a fost de 24 luni de la data primirii ordinului de începere, mai exact 20 iulie 2022, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 20 iulie 2020.

„Antreprenorul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale față de Beneficiar, în sensul că nu a prelungit Garanția de bună execuție si nu a prezentat toate Asigurările așa cum sunt reglementate în clauzele contractuale. În acest sens, instituția noastră a transmis Antreprenorului o Notificare, prin care i s-a acordat un termen de 15 zile,  de la primirea acesteia, pentru îndeplinirea obligațiilor mai sus indicate, în caz de neconformare, Antreprenorului i s-a pus în vedere rezilierea contractului, la expirarea celor 15 zile. Având în vedere faptul că Antreprenorul nu a dat curs Notificării, contractul de execuție lucrări a încetat de drept la data de 22 octombrie 2022. De asemenea, deficiențele în executare sunt reflectate și în stadiul lucrărilor, acestea fiind de aproximativ 10% din total.”, a declarat Petre Enciu.

Notificarea de reziliere a contractului de execuție cu Manelli Impresa S.R.L a fost comunicată Ministerului Turismului.

Ținând cont de faptul că acest contract de finanțare era valabil până la data de 31 decembrie 2022,  termen în care era obligatorie finalizarea obiectivului de investiții, Ministerul Turismului ne-a înștiințat cu privire la rezilierea contractului de finanțare.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Consiliul Județean Constanța explică de ce a pierdut contractul de 5 milioane euro pentru extinderea Delfinariului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vreme rea în Constanța. Pompierii au 22 de sfaturi

joi ian. 26 , 2023
Începând de mâine, 27 ianuarie și până sâmbătă, 28 ianuarie anul curent, județul Constanța se află sub atenționare Cod Galben, fenomenele vizate fiind cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului. În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în […]
scoli inchise elevi

V-ar putea interesa și: