Consiliul Județean Tulcea, reprezentat la seminarul regional privind Economia Albastră de la Istanbul

O delegație oficială a Consiliului Județean Tulcea, condusă de Valentin Moldoveanu, consilier județean și manager FLAG „Delta Dunării“, participă, în perioada 18-20 martie 2019, la Istanbul, la Seminarul Regional privind Economia Albastră – „Către o agendă maritimă comună pentru Marea Neagră“.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Comisiei Europene și al Cooperării Economice la Marea Neagră, Secretariatul Internațional Permanent (PECM), se desfășoară pe baza consultărilor naționale desfășurate în diferite țări din regiunea Mării Negre și ia în considerare orientările pentru cooperarea regională în domeniul maritim și cel al afacerilor maritime aprobate în Declarația de la Burgas de către toate țările din regiunea Mării Negre.  

Obiectivul principal este acela de a colecta idei despre inițiative și acțiuni comune și de colaborare la nivel regional pentru a alimenta Agenda maritimă comună. Seminarul are în vedere, de asemenea, identificarea modalităților de stimulare a implicării regiunilor de coastă și a factorilor de decizie locali, a întreprinzătorilor și a societății civile în punerea în aplicare a agendei.

Delegația Consiliului Județean Tulcea a răspuns astfel invitației adresate președintelui Horia Teodorescu, în calitate de vicepreședinte al Conferinței Regiunilor Periferice Maritime și având expertiza în domeniul Pescuit și acvacultură durabile. În acest sens, reprezentanții județului au fost desemnați să participe activ în discuțiile inițiate în cadrul seminarului, pe tematica inclusă în panelul 5, intitulat „Sustenabilitate în pescuit și acvacultură”.

         Discuțiile din acest grup, desfășurate marți, 19 martie, s-au concentrat pe acțiunile și proiectele concrete necesare pentru stimularea inovării, sustenabilității și diversificării sectoarelor. Acestea au vizat topicuri și, implicit, intervenții ale participanților legate de modalitățile de promovare, cum ar fi: abordări inovatoare în economia circulară, utilizarea de evoluții și instrumente tehnologice inovatoare, proiecte inovatoare de cercetare comune, inovare față de biotehnologie marină, trasabilitatea capturilor, valorificarea capturilor și diversificarea activității de profil.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Adolescentă în COMĂ după un accident rutier în Medgidia

mar mart. 19 , 2019
O adolescentă de 17 ani este în comă după un accident rutier petrecut în Medgidia, marți seară. În urma evenimentului, fata a suferit un traumatism cranio cerebral și a fost intubată de medici. O a doua persoană, un bărbat de 28 de ani, a fost rănită grav. Prezintă un traumatism […]

V-ar putea interesa și: