Consiliul Reprezentanților UDTTMR aduce explicații cu privire la tentativele de destabilizarea a Uniunii

In temeiul art.136 din Statutul UDTTMR, Biroul Executiv al Consiliului Reprezentantilor,

a emis un comunicat de presa cu privire la tentativele de destabilizarea a Uniunii, prin difuzarea in spatiul public a unor informatii referitoare la existenta unor asa-zise grupuri de initiativa care incearca sa se subroge conducerii legitime a Uniunii Democrate a Tatarilor Turco – Musulmani din Romania (UDTTMR).

Redam mai jos comunicatul, așa cum a fost primit.

In ultima perioada, s-a constatat ca unele persoane, actionand in nume propriu, raspandesc o serie de informatii neadevarate si intr-o maniera tendentioasa, de natura a crea confuzie in randul membrilor UDTTMR.

Scopul nedeclarat, dar evident, al acestor persoane, este acela de a slabi unitatea UDTTMR, prin crearea unor structuri paralele nestatutare si nereprezentative la nivelul comunitatii.

Afirmam inca o data ca Uniunea este o organizatie legal constituita, functionand in conformitate cu prevederile legale si statutare proprii si, bineinteles, respectand deciziile instantelor judecatoresti.

Desi situatia creata in urma anularii Hotararii nr. 1 a Congresului desfasurat in data de 09.01.2016 a fost discutata in C.R. din data de 10 martie 2017 si adusa la cunostinta membrilor Uniunii, reamintim faptul ca, in urma solutionarii litigiului declansat de unii membri ai filialei Bucuresti si de fostul deputat Amet Varol, instanta de judecata a anulat Hotararea nr.1 a Congresului desfasurat in data de 09.01.2016.

Avand in vedere aceasta sentinta, la momentul actual, conducerea UDTTMR este asigurata de persoanele si organismele interne ale Uniunii care exercitau aceste prerogative, anterior organizarii Congresului din 09.01.2016 si care, cu respectarea prevederilor statutare, au luat masura organizarii unui Congres Extraordinar.

Reamintim ca hotararea nr.1/09.01.2016 se referea la:

– alegerea Presedintelui UDTTMR;

– desemnarea candidatului pentru functia de Deputat in Parlamentul Romaniei;

– desemnarea supleantului candidatului pentru functia de Deputat in Parlamentul Romaniei.

In conformitate cu art.16 din Statutul UDTTMR, structura de organizare si functionare a UDTTMR este alcatuita din: Congres, Conferinta Nationala, Comisia de Cenzori, Presedintele, Consiliul Reprezentantilor, Biroul Executiv al Consiliului Reprezentantilor.

Organul puterii executive al UDTTMR este, conform art. 98 din Statut, Consiliul Reprezentantilor care are sarcini de conducere, administrare si avizare a activitatii UDTTMR, iar art.130 din Statut mentioneaza ca Biroul Executiv al Consiliului Reprezentantilor este organul executiv, raspunzand de indeplinirea atributiilor in intervalul dintre sedintele acestuia.

In contextul celor mentionate, invocarea de catre unele persoane, care se erijeaza in salvatorii UDTTMR, a prevederilor art. 210 Cod Civil este nejustificata, deoarece se refera la situatia in care nu sunt constituite “organele de administrare” care sa asigure functionarea persoanei juridice. Ori in situatia de fata, Hotararea nr.1/09.01.2016 nu se refera la organele de administrare prevazute de art. 98 si 130 din Statut, acestea continuandu-si in mod legal activitatea.

Totodata, reamintim ca, in conformitate cu art. 11 din Statut, membrii UDTTMR isi desfasoara activitatea in cadrul filialelor in care acestia sunt inscrisi, iar orice initiativa in afara acestui cadru este nestatutara.

Pe aceasta cale le transmitem tuturor celor care sustin ca sunt interesati de soarta UDTTMR si a comunitatii ca pot veni la uniune si isi pot exercita drepturile ce le revin ca membri ai organizatiei, in conformitate cu prevederile statutului in baza caruia functioneaza si in prezent UDTTMR.

In asemenea conditii, orice afirmatii si activitati ale unor persoane rau voitoare nu pot afecta activitatea Uniunii Democrate a Tatarilor Turco – Musulmani din Romania.

Biroul Executiv al Consiliului Reprezentantilor al UDTTMR


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Consiliul Reprezentanților UDTTMR aduce explicații cu privire la tentativele de destabilizarea a Uniunii

 1. Domnilor jurnaliști de la „Ziua de Constanța”
  Pentru asemenea manipulare ar trebui să fii lipsit de alte cele și nu doar de principiile elementare ce stau la baza deontologiei de jurnalist…
  Prin acest articol (abject în opinie personală), nu faceți de cât să incitați și să amplificați dezbinarea.
  Prin anularea Congresului Național din 09.01.2016, s-a anulat staff-ul.., deci nimeni nu mai are calitate să ia decizii sub sigla UDTTMR.
  Interimatul Uniunii se putea realiza doar prin convocarea a 5+1 din membrii fondatori.., ceea ce este imposibil, majoritatea au decedat între timp.
  O altă cale licită pentru desemnarea interimatului ar fii putut veni din partea Secretarului General al Uniunii, dar acesta a demisionat înaintea Congresului Național.., în favoarea fotoliului de subprefect…
  Mai grav de atât.., chiar dacă s-ar fii îndeplinit condițiile legale de numire a interimatului.., UDTTMR tot s-ar fii desființat de drept, întrucât n-au fost respectate trei ani consecutiv, obligațiile legale prevăzute în art.41, lit. e și f, care se raportează la art. 55 din OG 26/2000.
  Aceasta fiind situația de fapt și de drept, este inuman să manipulați peste 28 mii de tătari, în funcție de interesele voastre și a impostorilor care folosesc mijloace ilicite pentru a prelua destinele tătărimii.
  Închei prin a spune că, orice inițiativă este bine venită.., însă nu cu UDTTMR în ecuație.., tătărimea trebuie să se regrupeze într-o formulă nouă și fără impostorii cărora le faceți reclamă, mascând realitatea de drept.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. Cum arată bugetul județului Constanța

joi mart. 30 , 2017
Consiliul Județean Constanța se bazează, în acest an, pe venituri de aproximativ 384 milioane de lei şi cheltuieli de aproximativ 461 de milioane de lei. Deficitul de aproape 77 de milioane de lei va fi finanțat din excedentele anilor precedenți, a precizat, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Constanța, […]
consiliul judetean constanta

V-ar putea interesa și: